Tinder: Πρώτα η ασφάλεια, μετά η ιδιωτικότητα

Tinder: Πρώτα η ασφάλεια, μετά η ιδιωτικότητα

Πρόθυμοι να ανταλλάξουν την ιδιωτικότητά τους με την αίσθηση ασφάλειας εμφανίζονται πολλοί χρήστες της πλατφόρμας γνωριμιών Tinder, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.


Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η εταιρεία προτίθεται να εισαγάγει σήμα πανικού για όσους αισθάνονται ότι κινδυνεύουν. Μέσω αυτής της υπηρεσίας θα ειδοποιείται αμέσως η αστυνομία, η οποία και θα επεμβαίνει.

Η μητρική εταιρεία της Tinder, Match Group, εξαγοράζει μερίδιο της Noonlight, μιας εφαρμογής που εντοπίζει τους χρήστες και ειδοποιεί τις Αρχές εφόσον προκύψουν ανησυχίες για την ασφάλειά τους.

Το Tinder θέλει να επιτρέψει στους χρήστες του να στέλνουν μήνυμα συναγερμού όταν κάτι πάει στραβά σε ραντεβού που έχουν κλείσει μέσω της εφαρμογής. Η δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών θέλει να δώσει στους χρήστες την εναλλακτική να χρησιμοποιούν το κουμπί πανικού και να κάνουν check-in για να δηλώνουν ότι αισθάνονται ασφαλείς ή να καλούν τις Αρχές στο σπίτι τους. Για τους Αμερικανούς χρήστες, οι υπηρεσίες θα είναι δωρεάν από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ η Match Group σχεδιάζει να εισαγάγει ανάλογες δυνατότητες και στις υπόλοιπες εφαρμογές γνωριμιών της.

«Θα πρέπει να διαχειρίζεται κανείς μια επιχείρηση γνωριμιών σαν να είναι μητέρα», σχολίασε η διευθύνουσα σύμβουλος της Match Group Μάντι Γκίνσμπεργκ, η οποία έχει μια 21χρονη κόρη. «Σκέφτομαι συχνά την ασφάλεια των εφαρμογών μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε τις κακές συμπεριφορές. Υπάρχουν πολλά που λέμε στους χρήστες να κάνουν. Αλλά αν έχουμε τη δυνατότητα να τους παράσχουμε και τα σχετικά εργαλεία, οφείλουμε να το πράξουμε», πρόσθεσε.

Πηγή 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: To Tinder στα χρόνια της ψωλέραςγράφει η Νiki Li


 

Loader