Υποψήφιοι στα βρετανικά Όσκαρ οι πρωταγωνιστές των Cyprus Papers

Υποψήφιοι στα βρετανικά Όσκαρ οι πρωταγωνιστές των Cyprus Papers

Mία ακόμη τεράστια και εξτράβαγκαντ επιτυχία για την Κύπρο μας!

Σίγουρα θα μπορούσε αλλά ΔΕΝ είναι λαφαζαnews: Υποψήφιο στα BAFTA ως το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ντοκιμαντέρ της επικαιρότητας είναι το Cyprus Papers του Al Jazeera!

Είναι ορισμένες φορές που η πραγματική ζωή ξεπερνά κατά πολύ τα ΛΑΦΑΖΑNEWS μας, τι μερικές φορές δηλαδή, ολόκληρη σχεδόν η ειδησεογραφία από τη φετινή χρονιά είναι λες και μοιάζει μ' ένα απέραντο και δίχως τελειωμό τρολάρισμα που δεν λέει να κοπάσει ποτέ, ήμαρτον χριστέ και παναγιά μου μέρες Άγιες.

Στην πραγματική ειδησεογραφία των άγιων αυτών ημερών, για παράδειγμα, κυκλοφόρησε πως το αδιαμφισβήτητα σπουδαίο και εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Al Jazeera με την catchy και easy to remember ονομασία Cyprus Papers (κάτι θα θυμάστε εικάζουμε) είναι υποψήφιο στα βρετανικά βραβεία BAFTA ως το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ντοκιμαντέρ της επικαιρότητας.

Την είδηση γνωστοποίησε το ίδιο το Al Jazeera μέσω ανάρτησης στο Twitter, την ίδια ώρα μάλιστα που... ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, πρωταγωνιστικός χαρακτήρας στην εν λόγω παραγωγή, βρισκόταν ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα χρυσά διαβατήρια τηρώντας σιγή ιχθύος (also known as κάνοντας την πάπια).

 

 

 

 

Tα διεθνούς φήμης Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστά και ως Βραβεία BAFTA, απονέμονται σε μία ετήσια τελετή από το σύλλογο British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) για επιτεύγματα στο χώρο του κινηματογράφου. 

Aποτελούν ουσιαστικά τα «βρετανικά Όσκαρ». 

«Η μυστική έρευνα των “Cyprus papers” έχει προταθεί για το καλύτερο πρόγραμμα επικαιρικών υποθέσεων τα τελευταία χρόνια. Καλή τύχη σε όλους τους υποψηφίους και συγχαρητήρια στην ομάδα. Φανταστικό επίτευγμα» αναφέρει στην ανάρτησή του στο twitter o Al jazeera.

Οι αντίπαλοι που θα διεκδικήσουν το εν λόγω βραβείο είναι:

America’s War On Abortion (Exposure)

Italy’s Frontline: A Doctor’s Diary

The Battle for Hong Kong (Dispatches)

The Cyprus Papers Undercover (Al Jazeera Investigations)»

Καλή επιτυχία (;!) Kύπρος!

φαφαφ

Loader