Το 1991 ενας ιός με όνομα “Μιχαήλ Άγγελο” μόλυνε χιλιάδες υπολογιστές

Το 1991 ενας ιός με όνομα “Μιχαήλ Άγγελο” μόλυνε χιλιάδες υπολογιστές

Τα επόμενα χρόνια οι χρήστες δεν άνοιγαν τους υπολογιστές τους στις 6 Μαρτίου

Στις αρχές του ’90 οι υπολογιστές είχαν αρχίσει να γίνονται πιο εμπορικοί. Είχε σχεδιαστεί ένας ιός που έφερε το όνομά του διάσημου αναγεννησιακού ζωγράφου, αφού χτυπούσε την ημέρα των γενεθλίων του.

Ο ιός "Michelangelo" ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στις 4 Φεβρουαρίου 1991 στην Αυστραλία και παράμεινε αδρανης μέχρι και τις 6 Μαρτίου. 

Ο ιός σχεδιάστηκε για να μολύνει συστήματα DOS και ήταν ένας ιός περιοχής εκκίνησης που ήταν στην ουσία σχεδιασμένοι να μολύνουν δισκέτες ή σκληρούς δίσκους.Ο ιός προκάλεσε τεράστιο πανικό με τα μέσα να αναφέρουν πως εκατομμύρια υπολογιστές σε όλον τον κόσμο έπαθαν ζημιά ή “κράσαραν”. Ο πανικός αυτός απ’ ότι αποδείχθηκε ήταν υπερβολικός αφού η ζημιά ήταν πολύ μικρότερη με τον ιό “Μιχαήλ Άγγελο” να μένει στην ιστορία ως “μεγάλη απειλή, μικρή ζημιά”.

Οι μολυσμένοι υπολογιστές ήταν μερικές χιλιάδες, αλλά με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, έφτασε να γίνεται λόγος για εκατομμύρια υπολογιστές που μολύνθηκαν από τον ιό. Μέχρι τις 6 Μαρτίου του 1992, είχαν αναφερθεί μόλις μεταξύ 10 και 20 χιλιάδων μολυσμένων μηχανημάτων.

Τα επόμενα χρόνια, πολλοί συμβούλευαν τους χρήστες να μην ανοίγουν τους υπολογιστές τους στις 6 Μαρτίου.

Πηγή

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας 

Loader