To Αεροδρόμιο της Ν. Ζηλανδίας επέβαλε χρονικό περιορισμό τρία λεπτά στις.. αγκαλιές

To Αεροδρόμιο της Ν. Ζηλανδίας επέβαλε χρονικό περιορισμό τρία λεπτά στις.. αγκαλιές

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου λέει ότι οι αγκαλιές που διαρκούν περισσότερο από τρία λεπτά είναι "πραγματικά άβολες"

Τα αεροδρόμια και οι συναισθηματικοί αποχαιρετισμοί πάνε χέρι-χέρι, αλλά αεροδρόμιο στη Νέα Ζηλανδία επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις στις δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης.

Οι ταξιδιώτες που φεύγουν από την πόλη Dunedin της Νέας Ζηλανδίας ενημερώθηκαν ότι υπάρχει πλέον τρίλεπτο χρονικό όριο για τις αποχαιρετιστήριες αγκαλιές στην περιοχή αποβίβασης του αεροδρομίου, με σκοπό να αποτραπεί η πρόκληση κυκλοφοριακής συμφόρησης από τις παρατεταμένες αγκαλιές.

Έξω από τον αεροσταθμό, οι πινακίδες αναγράφουν: "Ο αποχαιρετισμός των αποχαιρετιστήριων ταξιδιωτών είναι μια μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία: "Μέγιστος χρόνος αγκαλιάς τρία λεπτά", προσθέτοντας ότι όσοι αναζητούν "πιο γλυκούς αποχαιρετισμούς" θα πρέπει να κατευθυνθούν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, όπου θα τους δοθούν γενναιόδωρα 15 λεπτά για να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους.

Παρά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους πολίτες να χαρακτηρίζουν την κίνηση "απάνθρωπη", ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου εμμένει στην απόφασή του.

"Μας κατηγόρησαν ότι παραβιάζουμε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και πώς τολμάμε να περιορίσουμε τη διάρκεια της αγκαλιάς που μπορεί να έχει κάποιος", δήλωσε ο Dan De Bono στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, προσθέτοντας ότι άλλοι χαιρέτισαν την αλλαγή.

Γιατί προέκυψε το "χρονικό περιθώριο αγκαλιάς" στο αεροδρόμιο του Ντάνεντιν;

Ο De Bono εξήγησε ότι ο περιορισμός τέθηκε σε εφαρμογή για να "διατηρηθεί η ομαλή ροή των πραγμάτων" και είναι ο τρόπος του αεροδρομίου να υπενθυμίζει στον κόσμο ότι η ζώνη ήταν μόνο για "γρήγορους αποχαιρετισμούς".

Προσθέτοντας ότι η γρήγορη μετακίνηση των επιβατών επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να πάρουν περισσότερες αγκαλιές, δήλωσε επίσης κρυπτικά στο Radio New Zealand (RNZ) ότι "η ομάδα μας έχει δει ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν... όλα αυτά τα χρόνια".

Οι πινακίδες κατά των αγκαλιών προορίζονται ως μια πιο ήπια εναλλακτική λύση σε σχέση με εκείνες που υπάρχουν σε άλλα αεροδρόμια και προειδοποιούν για σφίξιμο των τροχών ή πρόστιμα για τους οδηγούς που σταθμεύουν σε χώρους αποβίβασης.

Σε ορισμένους κόμβους στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβάλλονται τέλη για όλες τις αποβιβάσεις - όσο σύντομες και αν είναι.

Το αεροδρόμιο του Dunedin, ωστόσο, ένας μέτριος τερματικός σταθμός που εξυπηρετεί μια πόλη 135.000 κατοίκων στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, προτιμά μια "ιδιόμορφη" προσέγγιση, δήλωσε ο De Bono.

Τρία λεπτά ήταν "αρκετός χρόνος για να σταματήσεις, να αποχαιρετήσεις τους αγαπημένους σου και να προχωρήσεις", πρόσθεσε. "Το χρονικό όριο είναι στην πραγματικότητα ένας πιο ευγενικός τρόπος να πούμε, ξέρετε, προχωρήστε".

Μια αγκαλιά 20 δευτερολέπτων είναι αρκετή για να απελευθερώσει τις ορμόνες ωκυτοκίνη και σεροτονίνη που ενισχύουν την ευεξία, δήλωσε ο De Bono. Οτιδήποτε περισσότερο ήταν "πραγματικά άβολο".

Παρά τις σαρωτικές αλλαγές, ο διευθύνων σύμβουλος διαβεβαίωσε τους επιβάτες ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν υπερβολικά για την επιβολή της νομοθεσίας: "Δεν έχουμε αστυνομία αγκαλιάς".

Πηγή κειμένου

Loader