To Airbnb απαγορεύει τις κάμερες σε εσωτερικούς χώρους σπιτιών

To Airbnb απαγορεύει τις κάμερες σε εσωτερικούς χώρους σπιτιών

Σε ισχύ η καινούρια πολιτική από 30 Απριλίου

Η εταιρία το τελευταίο διάστημα δέχεται παράπονα από χρήστες σχετικά με την πολιτική του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εντός των σπιτιών που διατίθενται μέσα από τη γνωστή πλατφόρμα. 

Στην προσπάθεια καλλιέργειας ενός θετικού κλίματος απέναντι στην εταιρία, οι αντιπρόσωποί της ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα εφαρμόσουν την καινούρια πολιτική από τις 30 Απριλίου, δίνοντας έτσι το χρόνο στους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων που προσφέρουν τους χώρους τους μέσω της πλατφόρμας, να αφαιρέσουν οποιεσδήποτε κάμερες έχουν εγκατεστημένες εντός των κοινόχρηστων χώρων. 

Μέχρι τώρα, η Airbnb επέτρεπε στους ιδιοκτήτες να έχουν συστήματα παρακολούθησης με κάμερες σε “κοινόχρηστους χώρους” των καταλυμάτων, όπως είναι οι διάδρομοι και το σαλόνι. Παράλληλα, όμως ήταν σαφές ότι οι κάμερες πρέπει να είναι ορατές και να μην τοποθετούνται στα υπνοδωμάτια ή τα μπάνια. Η νέα οδηγία απαγορεύει επίσης τη χρήση καμερών που είναι τοποθετημένες έξω από το σπίτι αλλά καλύπτουν το εσωτερικό του, ενώ επιτρέπονται κάμερες στο κουδούνι της πόρτας.

«Οι αλλαγές αυτές έγιναν σε συνεννόηση με τους χρήστες, τους ιδιοκτήτες και ειδικούς επί της ιδιωτικότητας, ενώ θα συνεχίσουμε να αναζητούμε αντιδράσεις ώστε να διασφαλίσουμε πως οι πολιτικές μας δρουν υπέρ της παγκόσμιας κοινότητας», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της υπηρεσίας Community Policy and Partnerships της Airbnb, Juniper Downs.

Πηγή φωτογραφίας

Loader