Αυτές είναι οι ισχυρότερες γυναίκες για το 2019

Αυτές είναι οι ισχυρότερες γυναίκες για το 2019

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι ξανά στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου για το 2019.

Κάθε χρόνο, το Forbes καταρτίζει μια λίστα με τις σημαντικότερες γυναίκας από όλο τον κόσμο, σε τομείς όπως η πολιτική, οι επιχειρήσεις και η ψυχαγωγία.

Η Μέρκελ έλαβε την κορυφαία θέση στη λίστα για ένατο έτος στη σειρά με το Forbes  να κάνει λόγο για χαλύβδινη θέληση και να σχολιάζει το πώς όρθωσε ανάστημα στον Ντόναλντ Τραμπ.

ang

Η δεύτερη θέση ανήκει στην Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία προηγουμένως ήταν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Στην τρίτη θέση η αμερικανίδα Νάνσι Πελόζι, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι στην 4η θέση ενώ η Μαίρη Μπάρα, CEO της αμερικανικής General Motors είναι 5η.

z\cvx

Η φετινή κατάταξη περιλαμβάνει επίσης 23 νέες αφίξεις όπως η τραγουδίστρια Ριάνα στη θέση 61 αλλά και η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, που ολοκληρώνει τη λίστα με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη.

gre

Πολλά ακόμη είναι τα γνωστά ονόματα στη λίστα. Η Μελίντα Γκέιτς, σύζυγος του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. βρίσκεται στην 6η θέση, η τηλεοπτική σταρ Όπρα Γουίνφρεϊ καταλαμβάνει την 20η θέση, η Βασίλισσα Ελισάβετ στη θέση 40 και η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ στην 71η θέση. 

Πηγή:

Loader