Γεννήθηκε ο Σταμπς, η γάτα - δήμαρχος της Ταλκίτνα της Αλάσκας

Γεννήθηκε ο Σταμπς, η γάτα - δήμαρχος της Ταλκίτνα της Αλάσκας

Ναι, καλά διαβάσατε. Γάτα - δήμαρχος.

Ο Σταμπς γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 12 Απριλίου 1997, ο οποίος ήταν μια γάτα - δήμαρχος της Ταλκίτνα της Αλάσκας από τον Ιούλιο του 1997 μέχρι το θάνατό της.

Ο Σταμπς περιγράφηκε ως τουριστικό αξιοθέατο, έχοντας γεμίσει με κάρτες και γράμματα, προσελκύοντας 30 με 40 τουρίστες καθημερινά. 

Στον κεντρικό δρόμο της Ταλκίτνα, που ονομάζεται K'dalkitnu στη γλώσσα των ιθαγενών Dena'ina, βρίσκεται το Nagley's, ένα γενικό κατάστημα του οποίου η ιστορία ξεκινά από την εποχή του χρυσού της Αλάσκας. Ανοιχτό από το 1921, ξεκίνησε ως ξύλινη καμπίνα που εξυπηρετούσε ανθρακωρύχους και παγιδευτές, ενώ προηγουμένως χρησίμευε ως ταχυδρομείο και ως περιφερειακό αρχηγείο της περιοχής. Από τη δεκαετία του 1970, είχε πάντα μια γάτα κάτοικο.

Το 1997, όταν η Nagley χρειαζόταν μια νέα γάτα, η μάνατζερ Laurie Stec βρήκε και υιοθέτησε ένα μείγμα Manx με κοντή ουρά, τον οποίο ονόμασε Stubbs. Ο Stubbs έγινε τοπική διασημότητα, χαιρετούσε τους αγοραστές στο Nagley's και πήγαινε κάθε απόγευμα προς το γειτονικό West Rib Pub & Grill, όπου έπινε νερό από ένα ποτήρι κρασί ή μαργαρίτα.

Το 2012, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν μια ιστορία για μια πόλη με μια γάτα για δήμαρχο. Σύμφωνα με πολλές αναφορές ειδήσεων, οι κάτοικοι της Talkeetna δεν εντυπωσιάστηκαν από τους ανθρώπινους υποψηφίους για τη δουλειά και συνωμότησαν να εκλέξουν τον Stubbs ως υποψήφιο για εγγραφή. Όσο διασκεδαστική κι αν είναι η ιστορία, είναι απόκρυφη. Η Talkeetna είναι μη ενσωματωμένη, επομένως δεν έχει δήμαρχο. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους κατοίκους της Talkeetna να ονομάσουν τον Stubbs επίτιμο δήμαρχο τους, ένα αξίωμα που κατείχε από το 1997 μέχρι τον θάνατό του το 2017.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο δήμαρχος Stubbs φαινόταν αποφασισμένος να εξαντλήσει τις εννέα ζωές του. Έπεσε σε φριτέζα εστιατορίου, η οποία ευτυχώς ήταν απενεργοποιημένη και δροσερή εκείνη τη στιγμή. Πυροβολήθηκε από έφηβους με όπλο BB και συνήλθε. Πήδηξε σε ένα απορριμματοφόρο και κατά λάθος πήγε στα περίχωρα της πόλης πριν τον ανακαλύψουν και τον επιστρέψουν. Το 2013, ο Stubbs επέζησε από μια απόπειρα δολοφονίας όταν τον κυνήγησε ένας σκύλος. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε έναν κτηνίατρο στην κοντινή Wasilla όπου του νάρκωσαν και του χορηγήθηκε θεραπεία για τρυπημένο πνεύμονα, κάταγμα στέρνου και κάψιμο στο πλάι που χρειάστηκε 12 ράμματα. Οι υποστηρικτές πρόσφεραν χρήματα πάνω και πέρα ​​από τους ιατρικούς λογαριασμούς του και το πλεόνασμα δωρίστηκε σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για ζώα.

Η θέση του Σταμπς ήταν τιμητική, καθώς η πόλη είναι μόνο μια ιστορική περιοχή.

Ο Σταμπς πέθανε στις 21 Ιουλίου 2017, σε ηλικία 20 ετών και 3 μηνών.

σταμπς

Πηγή φωτογραφιών 

Loader