Η διάσημη συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ συνεχίζει να “ρίχνει” πυρά κατά των τρανς γυναικών

Η διάσημη συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ συνεχίζει να “ρίχνει” πυρά κατά των τρανς γυναικών

Γίνεται viral το tweet που προκαλεί την αστυνομία να την συλλάβει για ρητορική μίσους

Με αφορμή τη ψήφιση του Νόμου για το Έγκλημα Μίσους της Σκωτίας, η γνωστή συγγραφέας ανάρτησε στην πλατφόρμα X τις σκέψεις της σχετικά με το ζήτημα, προκαλώντας για ακόμα μια ταραχή και θόρυβο, τόσο στην LGBTQI+, αλλά και εκτός.

Η ίδια υποστηρίζει, όπως έγραψε και στην ανάρτησή της, ότι  οι Σκωτσέζοι νομοθέτες έδωσαν μεγαλύτερη αξία στα συναισθήματα των ανδρών που εκτελούν την ιδέα τους για τη θηλυκότητα, παρά στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πραγματικών γυναικών και κοριτσιών. 

Η νέα νομοθεσία επιδέχεται κατάχρηση από ακτιβιστές που επιθυμούν να φιμώσουν όσους από εμάς μιλούν για τους κινδύνους της εξάλειψης των χώρων μεμονωμένου φύλου για γυναίκες και κορίτσια,για την ανοησία των δεδομένων εγκλήματος εάν καταγραφούν βίαιες και σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράττονται από άνδρες ως γυναικεία εγκλήματα, την τραγική αδικία να επιτρέπεται στους άνδρες να αγωνίζονται στα γυναικεία αθλήματα, την αδικία των γυναικείων θέσεων εργασίας, τις τιμές και οι ευκαιρίες που εκμεταλλεύονται οι τρανς ταυτοποιημένοι άνδρες και την πραγματικότητα και το αμετάβλητο του βιολογικού φύλου”.

Ο νόμος για τα εγκλήματα μίσους της Σκωτίας τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα. Βάσει του νέου νόμου, απαγορεύεται η ρητορική μίσους λόγω ηλικίας, αναπηρίας, φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού και διεμφυλικής ταυτότητας. Η Σκωτία παρόλο που αποτελεί μέρος της Μεγάλης Βρετανίας έχει τους δικούς της νόμους και την δική της αστυνομική δύναμη. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ παρόλο που γεννήθηκε στην Αγγλία, για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της αποκαλούσε τη Σκωτία ως σπίτι της και για αυτό τον λόγο έκλεισε την ανάρτησή της με τα πάρακάτω λόγια χρησιμοποιώντας το hashtag #ArrestMe.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι εκτός χώρας, αλλά αν αυτά που έγραψα εδώ χαρακτηρίζονται ως αδίκημα σύμφωνα με τους όρους της νέας πράξης, ανυπομονώ να με συλλάβουν όταν επιστρέψω στη γενέτειρα του Σκωτικού Διαφωτισμού”.

🎉🌼🌸April Fools! 🌸🌼🎉

Only kidding. Obviously, the people mentioned in the above tweets aren't women at all, but men, every last one of them.

In passing the Scottish Hate Crime Act, Scottish lawmakers seem to have placed higher value on the feelings of men performing their…

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας 

Loader