Απ’ την γρίπη την απλή φτάσαμε εις το πικνίκ κι απ’ τα Cyprus Papers της διαφθοράς στα νοσοκομεία αναφοράς

Απ’ την γρίπη την απλή φτάσαμε εις το πικνίκ κι απ’ τα Cyprus Papers της διαφθοράς στα νοσοκομεία αναφοράς

Επιτροπή για ψυχολογική στήριξη των πολιτών, σε χρειαζόμαστε

Έχουμε θεματάκια και τα σημειώνουμε με την ελπίδα να ληφθούν “σοβαρά” υπόψη.

Καλώς τηνε κι ας άργησε. Χθες μάς ήρθε η ανακοινωσούλα ότι συστάθηκε ειδική επιτροπή για ψυχολογική στήριξη των πολιτών από το Υπουργείο Παιδείας. Η επιτροπή, λέει, θα διαχειριστεί τις αρνητικές επιπτώσεις στη ψυχολογία των πολιτών ένεκα της πανδημίας. 

Έχουμε και λέμε, σημειώνετε, κύριοι:  

Απ’ τα Cyprus Papers της διαφθοράς στα νοσοκομεία αναφοράς, στην γρίπη την απλή και το πικνίκ το εξαντρίκ, την λύση την μπουτίκ και τον Νίκ, στην μάσκα και χαρά, βρε τον φουκαρά, όλα καθαρά, κανονικότητα και ομαλότητα, έχοντες και κατέχοντες, καταφύγιο,  έκτακτο, δελτίο, απολύμανση στην επισήμανση, διατάγματα και κούφια οράματα, καραντίνες και καραμπίνες, κρούσματα και πανδημία, ξαπλωτή ορθοστασία, πολιτική αναπηρία, συμμόρφωση, κρουσμένοι και κρούσματα, Αλ Τζαζίρα, σάστα τζαι εγύραν, διαβατήρια, ιχνηλάτηση, λοκντάουν, κέρφιου και αγανάκτηση, αγέλης ανοησία και τηλεργασία, κουβερτούλα ζεστή, μηλόκρεμα παγωμένη, καμαρούλα μια σταλιά και του προϋπολογισμού γυφτιά, sms το 6, ο κώλος σου να φέξει,  κύμα ένα, κύμα δύο και τσουνάμι στη Βουλή, των σόσιαλ μίντια πολιτική, ανασχηματισμός - χιουμουράκι, της ζωής μας το στρινγκάκι, ανεργία, δυστυχία και κόντρα πλακέ βλακεία, this is Cyprus με τρέλα, ψεκασμένοι με κορδέλα. Επιδημιολόγοι, οικονομολόγοι, κανονολόγοι, πλάκωσαν κι οι ψυχολόγοι. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Κύπρος: Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για τη ψυχολογία των πολιτών


Καλή επιτυχία στην Ειδική Επιτροπή που συστάθηκε, καλές δουλειές να ευχηθούμε τόσο στην “δράση και επέμβαση με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα” (υπάρχει κι άλλος;) όσο και στην “ψυχολογική ανάκαμψη των πολιτών” (προτείνουμε να συσταθεί καλού κακού ακόμα μία ειδική επιτροπή για να διαχειριστεί την “κανονικότητα” όπως την εννοούν πολιτικά). 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: 2021: Άντε και καλή τύχη μάγκες


Επιπλέον ευχές, η “συμβουλευτική αρωγή προς το Υπουργείο Υγείας για την ανάληψη δράσεων με στόχο την πρόληψη και ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών από την πανδημία στην ψυχική υγεία” να μην καταλήξει να γίνεται κακαίσθητο πόστερ με σούβλες και φουκούδες για να μας υποδείξει τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε (βλέπε εδώ) ή τον Hulk που φοράει ζώνη και στηρίζει το έργο της Αστυνομίας Κύπρου (απόλαυσε εδώ). 

Μέχρι να πιάσει η δουλειά η επιτροπή, εμείς συνεχίζουμε το αυτοψυχοψάξιμο, έτσι κλειδαμπαρωμένοι που ξεμείναμε χρονιάρες μέρες, με τις σκέψεις μας στους ανθρώπους μας που νοσούν και ταλαιπωρούνται.  

Loader