Το δικό του NETFLIX ετοιμάζει το ΡΙΚ!

Το δικό του NETFLIX ετοιμάζει το ΡΙΚ!

Το ΡΙΚflix (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται) θα διαθέτει για streaming όλο το πρόγραμμα του ΡΙΚ, επιλογές απ' το αρχείο και αποκλειστικό περιεχόμενο

Και εγένετο... ΡΙΚFLIX. ΟΚ, ίσως να μην είναι αυτή ακριβώς η ονομασία αλλά είναι γεγονός πως το ΡΙΚ ετοιμάζει μία νέα υπηρεσία streaming στα πρότυπα του Netflix ή, πιο... προσγειωμένα, σε εκείνα του ΕΡΤflix της αντίστοιχης υπηρεσίας της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης που προσφέρεται ήδη από το καλοκαίρι. Την είδηση έδωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ κ. Ανδρέας Φράγκος κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας στο Lunch Break Challenge που θα μεταδοθεί από τη Digital τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 12.15 μετά το μεσημέρι.

Η νέα υπηρεσία του ημικρατικού μας, που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, θα προσφέρει για streaming όλο το τρέχον πρόγραμμα του ΡΙΚ (κυπριακό και ξένο), επιλογές από το τεράστιο αρχείο του, ταινίες, σειρές, μαγνητοσκοπημένες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις (θεωρείται δεδομένη η συνεργασία με ΘΟΚ αλλά γίνονται ήδη συζητήσεις με άλλα θέατρα) και διάφορα πολιτιστικά events αλλά και περιεχόμενο παραγόμενο ή αγορασμένο αποκλειστικά για την πλατφόρμα που θα είναι διαθέσιμη, εντελώς δωρεάν, μέσω apps για smart TVs, Android και IOS. Επίσης όπου είναι εφικτό, θα προσφέρονται προχωρημένα επεισόδια από σειρές (όπως για παράδειγμα τα “Χάλκινα χρόνια”) πριν αυτά μεταδοθούν από τη συμβατική τηλεόραση. Πρόκειται για μια έξυπνη -και πρωτοποριακή για τα τοπικά τηλεοπτικά δεδομένα- κίνηση από πλευράς ΡΙΚ που θα του δώσει την ευκαιρία να συστήσει το πρόγραμμά του (αλλά και την ιστορία του) σε μια νέα γενιά θεατών που δεν παρακολουθούν συμβατική τηλεόραση αλλά καταναλώνουν περιεχόμενο μέσω του streaming, τη στιγμή που το τηλεοπτικό του κοινό γερνάει όλο και περισσότερο. 

Η υπηρεσία στήθηκε από Ευρωπαίους τεχνικούς και θα την τρέχει ομάδα υπαλλήλων του ΡΙΚ που θα συσταθεί ειδικά γι’ αυτή. Το ΡΙΚflix (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται) αναμένεται μέσα στο 2021 αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Loader