Η yoga instructor Αλόη μάς γράφει τι σημαίνει για την ίδια η αστρολογία

Η yoga instructor Αλόη μάς γράφει τι σημαίνει για την ίδια η αστρολογία

Τι σημαίνει για μένα η αστρολογία

Guest star, γράφει η Αλόη Θεοδωρίδου

Αστρολογία, η επιστήμη που πολλοί λέν τη ψευδοεπιστήμη, που συνήθως συνδέεται με τις στήλες των περιοδικών που γράφουν για προβλέψεις των ζωδίων, που το πιο πιθανόν κάμνουν copy paste που κάποια προηγούμενα τεύχη που δημοσιεύτηκαν, παρεξηγημένη και καταδικασμένη να δίνει λανθασμένα μηνύματα σε ακολούθους και άπιστους. 

Από μικρή ηλικία όταν μου πρωτοείπαν το ζώδιο μου και μου μίλησαν για τα ζώδια, έδειξα ενδιαφέρον, άρχισα να μαθαίνω και να παρατηρώ τις συνήθειες και τρόπους συμπεριφοράς. Ήθελα να καταλάβω μόνη μου τα χαρακτηριστικά των ζωδίων έτσι παρατηρούσα τους ανθρώπους και μάζευα στοιχεία. Μετά που μια δεκαετία άρχισα πλέον να διαβάζω για τους πλανήτες, τις όψεις και τη σχέση των πλανητών με τον άνθρωπο. Εφάνηκε μου πολλά λογικό το ότι οι πλανήτες αντανακλούν την ενέργεια τους πάνω στον άνθρωπο όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί αντανακλούν την ενέργεια τους μεταξύ τους, και έτσι ούλλοι και ούλλα, κάπως επηρεάζουμεν ο ένας τον άλλο σε τούντο όμορφο και μυστήριο σύστημα. Μέσω των δονήσεων που στέλλει κάθε σώμα σε κάθε σώμα, έτσι δουλεύει και η Αστρολογία. Άρχισα να καταλαβαίνω ότι εν είναι μόνο τα ζώδια και οι προβλέψεις.

Η Αστρολογία διά μας τον αστρολογικό μας χάρτη, τον χάρτη που δείχνει τη θέση και την σχέση που είχαν οι πλανήτες την ώρα που γεννηθήκαμε. Οι πλανήτες ανάλογα με τη θέση τους δημιουργούν τις όψεις, έτσι ο κάθε πλανήτης στέλλει την ανάλογη δόνηση σε άλλους πλανήτες, πάνω στον άνθρωπο, στα ζώα κλπ. Τούτο φέρνει μια συγκεκριμένη ενέργεια, ξεχωριστά, πάνω στον καθένα μας και σχηματίζει ένα χάρτη, μια πιθανή πορεία της ζωής μας, και λέω πιθανόν γιατί εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και τούτο εν πολλά ενδιαφέρον, η πολυδιάστατη φύση της τέχνης τούτης.

Η αστρολογία διά μου μια γενική ιδέα για το σχήμα της ζωής για τον καθένα και χρησιμοποιώ την σαν μετεωρολογικό χάρτη στη ζωή μου. Βοηθά με να καταλάβω γιατί κάποιες συνθήκες είναι όπως είναι, γιατί κάποια πράματα δουλεύουν όπως δουλεύουν, γιατί κάποιος εν πιο τυχερός ή πιο άτυχος, ευαίσθητος, ρατσιστής κλπ. Η Αστρολογία μου έχει δώσει πολλές απαντήσεις σε πολλά “Γιατί”. Πολλές συνήθειες μας εν προκλήσεις που δείχνει ο χάρτης για τη ζωή μας που πρέπει είτε να ξεπεράσουμεν είτε να αποδεχτούμεν. Πολλές φορές ασυνείδητα ακολουθούμεν τούντη πορεία και τα γεγονότα φέρνουν μας σε αυτό που δείχνει ο χάρτης μας.

Ο χάρτης δείχνει τον σκοπό της ενσάρκωσης μας, τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες, τα ταλέντα, τα “χούγια” μας. Ο χάρτης όμως δεν είναι μια πρόβλεψη για τη ζωή μας, μπορεί να είναι ένα εργαλείο να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να δράσουμε ή να αποδεχτούμε πάνω στα δεδομένα που μας παρουσιάζονται.

Η πρόβλεψη δεν είναι στοιχείο της Αστρολογίας. Η καθοδήγηση και η ενδοσκόπηση είναι.

The starry vault of heaven is in truth the open book of cosmic projection, in which are reflected the mythologems, i.e., the archetypes. In this vision astrology and alchemy, the two classical functionaries of the psychology of the collective unconscious, join hands. – Carl .G. Jung


Γίνε κι εσύ GUEST STAR στέλνοντάς μας τις σκέψεις, τη δουλειά ή δείγμα της τέχνης σου στο [email protected]


Loader