Φυλακτού...Φυλακτού... Φυλακτού να μας φυλάει και ας μη μας αγαπάει

Φυλακτού...Φυλακτού... Φυλακτού να μας φυλάει και ας μη μας αγαπάει

Αν σας σόκαρε το ομοφοβικό ξέσπασμα του προέδρου της ΠΟΕΔ τότε μάλλον πρέπει να βγαίνετε συχνότερα έξω

Ακόμα και οι πιο αισιόδοξες Πολυάννες εκεί έξω γνωρίζουν βαθιά μέσα τους πως ως λαός και κοινωνία έχουμε γαμηθεί. Βασιλικά. Μη αναστρέψιμα. Χωρίς την παραμικρή ελπίδα στον ορίζοντα. Έχουμε τον διαβατηριάκια πρόεδρο που μας αξίζει, τους πολιτικούς που μας αξίζουν, τους θρησκευτικούς ηγέτες που μας αξίζουν, την τηλεόραση, την ενημέρωση, την αξιοκρατία, τη δημόσια υγεία, τον κοινωνικό ιστό, το ίδιο το κράτος που μας αξίζει. Και φυσικά την εκπαίδευση που μας αξίζει. Γιατί από κάπου πρέπει να ξεκινήσει το κακό. 

Σχολίασε ο συνάδελφος Κώστας Κωνσταντίνου τη διαμάχη που ξέσπασε στο ξεκούδουνο το τελευταίο διάστημα για την πρωινή προσευχή στα σχολεία, με το γνώριμο, καυστικό του ύφος. Ανάμεσα σε άλλα περιέλαβε και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ Φίλιο Φυλακτού για την πέρα για πέρα άκυρη και αντιεκπαιδευτική του δήλωση (και χρησιμοποιώ επιεικώς κόσμιες εκφράσεις γιατί κανονικά αλλιώς πρέπει να τη χαρακτηρίσω) ότι και καλά η πρωινή προσευχή στα σχολεία είναι υποχρεωτική (που ΔΕΝ είναι) και όποιο παιδί είναι αλλόθρησκο ή άθεο να κοιτάζει το ταβάνι καθώς είναι ευκαιρία (!) να δείξει λέει σεβασμό στα άλλα (βασικά ήθελε να πει να τους πλένει και τα πόδια αφού αυτομαστιγωθεί αλλά σκέφτηκε να τους τη χαρίσει - για τώρα).

Η κριτική του δημοσιογράφου στην αψυχολόγητη αυτή δήλωση υπήρξε ανελέητη, και δικαιολογημένα, άλλωστε τελευταία φορά που τσεκάραμε ζούμε ακόμα στην Κύπρο και όχι στο Ιράν όπου ο επικεφαλής ενός συνδικαλιστικού οργάνου εκπαιδευτικών εμφανίζεται πιο φανατισμένος κι απ’ τους αγιατολάδες σε ένα ΚΑΘΑΡΑ προσωπικό θέμα όπως η προσευχή, για το οποίο μάλιστα δεν υπάρχει -και δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ- εξαναγκαστική νομοθεσία. Ναι, σκληρή και καυστική κριτική στον κ. Φυλακτού αναφορικά με τις δηλώσεις και τις απόψεις του και πάντα σε συνάρτηση με τη θέση του - αν ο συγκεκριμένος δεν ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ δεν νομίζω να τον πρόσεχε κανείς περισσότερο απ’ τη διακόσμηση μιας δημόσιας υπηρεσίας. 

Η αντίδραση του φονταμενταλιστή συνδικαλιστή ήταν να κάνει share το άρθρο του Κωστή στο προφίλ του σχολιάζοντας κι αυτός με τη σειρά του καυστικά και ειρωνικά - τίποτα το μεμπτό μέχρι εδώ, έχει κάθε δικαίωμα όπως ο καθένας μας να πράξει ανάλογα στο προσωπικό του προφίλ. Μέχρι που παρασυρόμενος από τις ιαχές των φίλων και συναδέλφων του στα σχόλια από κάτω που ως άλλοι θεατές του Κολοσσαίου ζητούσαν περισσότερο αίμα, είπε να τους προσφέρει ακριβώς αυτό:

ndhdhdhd


Το πρόβλημα είναι η ίδια η ύπαρξη του κάθε Φίλιου σε νευραλγικά πόστα που επηρεάζουν τις ζωές μας


Το πιάσατε; Προσωπική επίθεση και ειρωνικό υπονοούμενο για την προσωπική/σεξουαλική ζωή του Κώστα ως απάντηση στην κριτική για τη δουλειά του. Πολιτισμένο έτσι; Και πολύ πολύ χριστιανικό όπως ακριβώς το ορίζει η θρησκεία που με τόσο πάθος υπερασπίστηκε ο θεματοΦυλακτού των ηθών και αξιών μας. Πρώτα απ’ όλα για να καταλάβετε και για τι διάνοια μιλάμε, ο τύπος προκειμένου να μειώσει τον αντίπαλο επιστρατεύει ... ματσίλα αφήνοντας υπονοούμενο ότι είναι gay ... ένας ανοιχτά gay δημοσιογράφος και ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μάλιστα ότι γι’ αυτόν τον λόγο πιθανόν να μην μπορεί να αποκτήσει παιδιά. Κατανοητό ότι ο κ. Φυλακτού προφανώς έχει παγιδευτεί σε κεχριμπάρι από την Ιουράσια Περίοδο και δεν είναι εξοικειωμένος με τη στοιχειώδη ανθρώπινη ανατομία και επιστήμη, όμως θα μπορούσε με ένα απλό γκουγκλάρισμα να μάθει ότι και οι gay μπορούν να αποκτήσουν παιδιά με όλους τους ενδεδειγμένους τρόπους που αποκτούν και οι ετερόφυλοι - βλέπετε η φύση φροντίζει για την αναπαραγωγή όλων των ειδών, ακόμα κι εκείνων που θα προτιμούσαμε να είχαν εξαλειφθεί προ πολλού, όπως π.χ οι κατσαρίδες και οι ηλίθιοι, αλλά τι να κάνουμε, φύση είναι αυτή και πρέπει να σεβαστούμε τις επιλογές της. 

Όμως αρκετά με τον Κώστα. Ο συνάδελφος δεν έχει ανάγκη την υπεράσπισή μου, είναι από τα πιο ευτυχισμένα, κατασταλεγμένα, απόλυτα συνειδητοποιημένα άτομα που έχω γνωρίσει και κάτι θλιβερά ανθρωπάκια σαν τον Φίλιο δεν τον απασχολούν περισσότερο απ’ την τσίχλα που κόλλησε στο παπούτσι. Το πρόβλημα είναι η ίδια η ύπαρξη του κάθε Φίλιου σε νευραλγικά πόστα που επηρεάζουν τις ζωές μας. Τόσο αυτός, όσο και ο γνωστός για τις σεξιστικές και εθνικιστικές κορώνες του αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης, σε μια κανονική χώρα δεν θα μπορούσαν ούτε να υποδυθούν τους εκπαιδευτικούς σε τριτοκλασάτη κωμωδία. Όχι να ηγούνται συνδικαλιστικών οργάνων

Βέβαια, τα έχουμε πει πολλές φορές. Αυτοί οι τύποι δεν φυτρώνουν εκεί. Εκλέγονται από το σινάφι τους και παραμένουν στις θέσεις τους γιατί πετυχαίνουν πολλές φορές -συνήθως εκβιαστικά απειλώντας να τινάξουν σχολικές χρονιές στον αέρα- όχι μόνο τη διαφύλαξη των κεκτημένων και τη συντήρηση του κατεστημένου αλλά και επιπρόσθετες συμφωνίες με οικονομικά κυρίως οφέλη για τον κλάδο, εννοείται χωρίς ποτέ ν’ αγγίξουν τα ουσιαστικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, αφού πρακτικά αποτελούν και οι ίδιοι μέρος τους. Άρα, αν ο Φίλιος και ο Νικολαϊδης φροντίζουν για τις τσέπες, το ωράριο, τα επιδόματα, τις αργίες και άλλα ωφελήματα γιατί να τους αλλάξουν; Επειδή προάγουν τη χειρότερη πλευρά της ανθρώπινης φύσης και εκφράζουν τα ακριβώς αντίθετα απ’ αυτά που υποτίθεται πρεσβεύει η δημόσια εκπαίδευση, δηλαδή μίσος, διχασμό και αποκλεισμό αντί για σεβασμό, ανεκτικότητα και συμπερίληψη; Ποιος χέστηκε γι’ αυτά, σωστά;


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Και μόνο που γλεντάει τους ψεκασμένους αξίζει ν’ ακούσεις τη Γκρέτα


Η ειρωνεία είναι πως το κοινό στο οποίο ο Φίλιος έριξε βορά τον Κώστα ώστε να χλευάσουν όλοι μαζί τον «gay που δεν μπορεί να κάνει παιδιά» είναι οι ίδιοι ακριβώς τρωγλοδύτες που βρίζουν νυχθημερόν τους εκπαιδευτικούς γι’ αυτά ακριβώς τα κεκτημένα που εκείνος φροντίζει τόσο κοπιαστικά να διατηρούνται. Είναι οι ίδιοι που σε κάθε κινητοποίηση εκπαιδευτικών μαζεύονται με πυρσούς και τσουγκράνες για να λιντσάρουν αυτούς που κάθονται «δύο εβδομάδες Χριστούγεννα, δύο το Πάσχα, τρεις μήνες το καλοκαίρι και μια ντουζίνα άλλες αργίες» και τολμάνε από πάνω να κλείνουν τα σχολεία και να τους φορτώνουν τα κοπελλούθκια. Κι αν υπάρχουν κάποιες φωνές λογικής μέσα στον ορυμαγδό συνήθως προέρχονται από αυτούς ο Φίλιος και η φάρα του μέμφονται και χλευάζουν. Αλλά είπαμε, αν είχαμε μυαλό δεν θα είχαμε αυτό το κράτος, αυτή την κοινωνία και αυτόν τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Απ' το «μάνα μου ρε» στο «να πάει έσσω του» ένα Facebook δρόμος


Ω ναι, η κατάσταση είναι παγκάκια της Πλατείας Ελευθερίας κι εμείς μόλις κάτσαμε πάνω. Κι όπως λέει η συντονίστρια του έργου «λέμε τα καλύτερα».

Loader