Αν η Κύπρος δεν έχει σκάνδαλο, η Κύπρος σκάνδαλο θα φτιάξει

Αν η Κύπρος δεν έχει σκάνδαλο, η Κύπρος σκάνδαλο θα φτιάξει

Εμ τί, είμαστε τίποτα παρακατιανοί;

Έλα ρε, παίζει τίποτε σήμερα;

Κάτι ψιλά εμείναν στα νούμερα που τον καφκά του πάρκινγκ. Ησυχίες”. 

“Με την μαντήλα ετελέψαμε;”

“Εν τωρά;”

“Με την ΑΟΖ;”

“Εν έχει νούμερα ρε φίλε”. 

"Παγκάκια;".

"Ποια παγκάκια;".

“Έχω φωτογραφία θκιο-τρεις μιτσιούς που παραγγέλνουν καφέδες στο σχολείο. Λαλείς;”.

“Σύρτο πάνω και κάτι θα τσιμπήσει”. 


Σημ: Η ανωτέρω συζήτηση αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση δεν έχει με τις συζητήσεις που εξελίσσονται στις δημοσιογραφικές αίθουσες σύνταξης. 


Η αλήθεια είναι πως ξεμείναμε από χαλαρό, ευκολοχώνευτο, σκανδαλάκι μες την εβδομάδα και μετά τον καυγά στο πάρκινγκ της Λάρνακας, ένα στερητικό το νιώθουμε στα ακροδάχτυλα. 

Κάπως έτσι, εικάζουμε εμείς τώρα, θα μας προέκυψε κι η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας των μαθητών που, αν είναι δυνατόν, παραγγέλνουν καφέδες-ντιλίβερι στο σχολείο τους. 

Διαμαντάκι στο δημοσιογραφικό αμπαλάζ είναι βέβαια η πολύ νουάρ, πολύ σεναριακά δομημένη περιγραφή του νέου Έλεος-πιον-μες-τούτη-τη-χώρα πράματος. 

Ξεκινάει το ρεπορτάζ:

“Δευτέρα, ώρα 9,15 το πρωί. Μαθητές προσεγγίζουν την δυτική περίφραξη του σχολείου και εκεί συναντούν δύο ντελιβεράδες”. 

ΟΥΑΟ! ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΠΕΣ ΜΑΣ! 

“Οι μαθητές του σχολείου της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης παραλαμβάνουν...” 

WAIT FOR IT

“...καφέδες, είδη αρτοποιείου και μια τσάντα στην οποία…”

ΤΙ; ΤΙ;

“... δεν διακρίνεται το περιεχόμενο”. 

ΩΩΩΩΩΩ! 

(Δαιμόνιος δημοσιογράφος προς δαιμόνιο αναγνώστη/τηλεθεατή: Χορτούι; Πάλαι ποτέ άνθρακας; Όλα τα καλούδια της Μαίρη Πόππινς;)  

Και τσουπ, πετάγονται οι προβληματισμένοι (και βαθιά οργανωμένοι) οργανωμένοι γονείς και ζητούν εξηγήσεις από τους οργανωμένους (πολύ οργανωμένους) καθηγητές και τις βαθύτατα οργανωμένες σχολικές εφορίες σχετικά με το θέμα των σχολικών περιφράξεων. 

Απύθμενη η οργάνωση μες τη χώρα, δεν την προλαβαίνουμε λέμε.  

“Έξω οι ντιλιβεράδες απ’ τα σχολεία / Καφές, παιδεία, ελευθερία” είναι το αίτημα du jour γιατί ξεμείναμε από Σοκ-Αποκαλυπτικό και θέλουμε τη δόση μας. 

Κι επειδή όλα τα οργανωτικά της παιδείας τα λύσαμε, θα οργανωθούμε να το λύσουμε κι αυτό. 

Σε ετούτο το ρεπορτάζ της uber διερευνητικής δημοσιογραφίας μπαίνει σφήνα και δήλωση (οργανωμένου σε κάτι) προέδρου ο οποίος, άκουσον-άκουσον, μίλησε λέει με ιδιοκτήτη καφετέριας στην περιοχή (έναν ιδιοκτήτη που είναι υπεράνω των 2,50€ του καπουτσίνο και θέλει να προστατεύσει τους μαθητές), ο οποίος του είπε ότι τα παιδιά, εκτός από καφέδες, ζητούν μεταξύ άλλων και... καπνικά προϊόντα. 

ΟΥΟΥΟΥ! 

"Ο προβληματισμός είναι πολύ μεγάλος", δηλώνει άλλος πολύ οργανωμένος σε κάποια οργάνωση, γιατί οι μαθητές αγοράζουν εκτός κυλικείου. Αυτό κι αν είναι μείζον θέμα που πρέπει να απασχολήσει την Παιδεία του τόπου αφού, εξάλλου, μες την σχολική τσάντα ούτε καφέδες, ούτε καπνικά προιόντα χωράνε.  

Απαράδεκτο”, χαρακτήρισε το συμβάν (για το οποίο έχουμε το επίμαχο και πολύ αμερικανιά φωτογραφικό ντοκουμέντο στα χέρια μας κύριε), άλλος οργανωμένος (κάπου) και ζητά την τιμωρία των εμπλεκομένων.

Κύπρος έχεις σκάνδαλο. 

Κι αν δεν έχεις, μην ανησυχείς, κάτι θα προκύψει. 

 

Loader