Ημέρα του *αλάκα πότε θα θεσπίσουμε;

Ημέρα του *αλάκα πότε θα θεσπίσουμε;

Όταν οι εκπαιδευτικοί… εκπαιδεύονται, οι γονείς παιδεύονται

 

Εν έχουμε μαθήματα, ούτε θκιο προβλήματα”: Πάλαι ποτέ ρίμα τύπου ραπ βγαλμένη από τα βάθη της δεκαετίας του ‘80.  


Γράφει η Μαρία Κωνσταντίνου 


Ημέρα εκπαιδευτικού η σημερινή και οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης δεν πήγαν σήμερα σχολείο έτσι ώστε να δώσουν χρόνο στους εκπαιδευτικούς τους να… εκπαιδευτούν. Πράγμα που σημαίνει ότι οι γονείς έπρεπε να διευθετήσουν πού θα αφήσουν (και πάλι) τα τέκνα τους και να μην… παιδευτούν. 

Δεν είναι ότι δεν μας χαροποιεί το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί… εκπαιδεύονται αλλά, οι του ιδιωτικού τομέα, μάς είναι κομματάκι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί δύο επιπλέον ημέρες τον χρόνο πρέπει να ψαχνόμαστε ή να ζητάμε άδεια ή/και να πρέπει να το χωνέψουμε ότι αυτό το σύστημα είναι στημένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί συγκεκριμένους επαγγελματίες. 

Γραφικό όσο και τα Λεύκαρα το πιο κάτω αλλά πάμε να ξαναδούμε τις αργίες της Μέσης Εκπαίδευσης και να μας εξηγήσει το Υπουργείο γιατί οι μαθητές πρέπει να κάθονται δύο επιπλέον ημέρες ετησίως στο σπίτι για να εκπαιδεύσει το σύστημα τους εκπαιδευτικούς του: 

Για το 2019 τα σχολεία ήταν κλειστά 6 συνολικά ημέρες για τις δημόσιες αργίες (11 Μαρτίου, 25 Μαρτίου, 1 Απριλίου, 1 Μαΐου, 1 Οκτωβρίου, 28 Οκτωβρίου).  

14 ημέρες για τις διακοπές του Πάσχα (από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και την Κυριακή του Θωμά) συμπεριλαμβανομένων των σαββατοκύριακων. 

4 ημέρες για τις θρησκευτικές γιορτές που ο ιδιωτικός τομέας ίσα που τις έχει ακουστά: Ονομαστήρια Αρχιεπισκόπου, Τριών Ιεραρχών,  και Ελληνικών Γραμμάτων, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και Αποστόλου Βαρνάβα. 

62 ημέρες -στην καλύτερη των περιπτώσεων- για καλοκαιρινές διακοπές (1 Ιουλίου - 31 Αυγούστου) συμπεριλαμβανομένων των σαββατοκύριακων. 

14 ημέρες για τις διακοπές των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου έως και 6 Ιανουαρίου) συμπεριλαμβανομένων των σαββατοκύριακων. 

Αγγίζουμε μέσες άκρες την κατοστάρα απ’ τις 365 ημέρες του χρόνου, έξω οι προσωπικές ή άλλες άδειες που μπορεί να αιτηθεί ένας εκπαιδευτικός. 

Ο ιδιωτικός υπάλληλος, στην καλύτερη των περιπτώσεων, δικαιούται το ένα πέμπτο των πιο πάνω για άδεια. Τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, ο ιδιωτικός υπάλληλος που είναι και γονέας ας κανονίσει την πορεία του. Και την κανονίζει, τι να κάνει. 

Γιορτάζει ο Αρχιεπίσκοπος; Να κανονιστούμε. 

Είναι η ημέρα των Γραμμάτων; Να κανονιστούμε. 

Είναι η ημέρα του εκπαιδευτικού; Να κανονιστούμε. Να εκπαιδευτούν οι εκπαιδευτικοί μας που δεν έχουν άλλη μέρα μες τις 265 του χρόνου να εκπαιδευτούν. 

Ημέρα του *αλάκα ιδιωτικού υπαλλήλου και γονέα πότε θα θεσπίσουμε;   

Loader