33χρονη βρήκε τον καθηγητή που στα 4 της είχε προβλέψει ότι θα γίνει επιστήμονας

33χρονη βρήκε τον καθηγητή που στα 4 της είχε προβλέψει ότι θα γίνει επιστήμονας

Έγινε επιστήμονας και με τη βοήθεια του Twitter τον βρήκε

Τον καθηγητή που στα 4 της χρόνια είχε προβλέψει ότι θα γίνει επιστήμονας, βρήκε με τη βοήθεια του Twitter, η 33χρονη, πλέον, Rebecca Varney.

Όταν η Rebecca ήταν 4 ετών, μίλησε με ένα καθηγητή Πανεπιστημίου για τον κόσμο των εντόμων και εκείνος προέβλεψε ότι η μικρή όταν μεγάλωνε θα γινόταν επιστήμονας. Ο καθηγητής τελικά “έπεσε” μέσα στην πρόβλεψη του, αφού μερικά χρόνια μετά τη Rebecca έγινε όντως επιστήμονας. Αρκετά χρόνια μετά, η 33χρονη επιστήμονας κατάφερε να εντοπίσει τον καθηγητή με τη βοήθεια του Twitter.

H Rebecca από παιδί είχε μανία με τα έντομα, στα 4 χρόνια της άρχισε να κάνει συλλογή εντόμων και ρώτησε τη μητέρα της αν άλλοι είχαν μεγαλύτερη. Εκείνη της πρότεινε το κοντινό πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ και η μικρή έγραψε μια επιστολή προς το ίδρυμα.

1

Πηγή φωτογραφίας

«Το όνομά μου είναι Rebecca και έχω συλλογή εντόμων. Διάβασα για τη δική σας και είναι μεγαλύτερη από τη δική μου. Μπορώ να τη δω; Επίσης, έχω μια ερώτηση. Έχουν τα φασματώδη έντομα γόνατα;», θυμάται ότι είχε γράψει στην επιστολή της. 

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Παρόλο που το γράμμα απευθυνόταν γενικά στο πανεπιστήμιο, κατέληξε στο τμήμα Εντομολογίας και έτσι ένας καθηγητής απάντησε και κάλεσε την Rebecca  και τη μητέρα της να επισκεφθούν το μουσείο Εντομολογίας. Εκεί, της έδωσε να κρατήσει ένα είδος κατσαρίδας και έναν ζωντανό σκορπιό, ενώ της έλυσε και την απορία για τα γόνατα των εντόμων. 

Ακόμη, της είπε ότι στο πανεπιστήμιο θα μπορούσε να μάθει για τα έντομα, να κάνει διδακτορικό και να περάσει όλη τη ζωή της μελετώντας τα. Μετά, της έδωσε το χέρι του και της είπε «Ευχαρίστησή μου που γνώρισα άλλη μία επιστήμονα». 

Πριν λίγο καιρό, η Rebecca μοιράστηκε την τότε εμπειρία της στο Twitter, ρωτώντας αν θα μπορούσε κάποιος να τη βοηθήσει να βρει εκείνον τον καθηγητή που την πήρε στα σοβαρά. Έτσι οι χρήστες της πλατφόρμας τη βοήθησαν. 

Διάβασε Επίσης: Απίστευτος πιτσιρικάς παρήγγειλε 31 cheeseburgers από το κινητό της μαμάς του

Όπως διαπιστώθηκε, ο καθηγητής αυτός ήταν ο Vernard Richard Lewis, ο πρώτος μαύρος καθηγητής Εντομολογίας στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ και ένα από τα μέλη του διδακτικού προσωπικού που έκαναν ξεναγήσεις στο μουσείο Εντομολογίας. Ο συνταξιοδοτημένος πλέον καθηγητής, έβρισκε πάντα χρόνο για παιδιά όπως η Rebecca. 

«Δε θυμάμαι τη συνάντησή μας. Έχω μιλήσει σε χιλιάδες παιδιά, έχω επισκεφθεί σχολεία και βεβαιωνόμουν ότι τους διέθετα χρόνο. Επειδή ο παππούς μου ήταν εκείνος που ενέπνευσε την αγάπη και το πάθος μου για τη φύση. Είχε ατελείωτη υπομονή, δεν μου είπε ποτέ όχι και ήμουν άγριο παιδί. Έφερνα στο σπίτι όλα τα έντομα... αράχνες μαύρες χήρες, ήμουν τρελός. Σε όλα αυτά τα παιδιά, ανάμεσά τους και η Rebecca, όταν ενθουσιάζονται βλέπω εμένα», αναφέρει ο ίδιος.

Όταν η Rebecca έκανε γνωστή την ιστορία της πολλοί επικοινώνησαν με το πανεπιστήμιο, ωστόσο, πήρε λίγο χρόνο να ταυτοποιηθεί ο καθηγητής, επειδή η συνάντηση είχε γίνει την εποχή πριν από τα email. Ο Lewis δεν ήταν σίγουρος πως εκείνος ήταν ο καθηγητής που έψαχνε η κοπέλα, μέχρι τη στιγμή που είδε την αναφορά της για τις κατσαρίδες και τους σκορπιούς. «Αυτός ήμουν εγώ, πάντα τα είχα αυτά τριγύρω», λέει ότι σκέφτηκε. 

Όπως ανέφερε η Rebecca, μετά την επίσκεψη στο μουσείο και τη συνάντησή της με τον καθηγητή, όποτε κάποιος τη ρωτούσε τι ήθελε να κάνει μεγαλώνοντας, έλεγε ότι θα κάνει διδακτορικό, θα γίνει επιστήμονας και θα μελετά έντομα. Και το έκανε. Πήρε το διδακτορικό της το 2021 από το University of Alabama στις βιολογικές επιστήμονες και τώρα κάνει έρευνα για υδρόβια ασπόνδυλα στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα. 

Διάβασε Επίσης: Ο Νικόλας Ιωαννίδης πάει... ακάλεστος στο Food Park City στη Λάρνακα

Η 33χρονη επικοινώνησε μέσω email με τον μέντορά της και εκείνος της είπε ότι τώρα που έχει διδακτορικό, είναι η σειρά της να μεταδώσει αυτή την αγάπη για τα έντομα. Ήταν λίγο απογοητευμένη που δεν την θυμόταν προσωπικά, αλλά λέει ότι ένιωσε απίστευτα που μπόρεσε να ευχαριστήσει τον άνθρωπο χάρη στον οποίο ξεκίνησε η καριέρα της.

Πηγή

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

 

Loader