Μακάριος Δρουσιώτης: «Ο Τσίπρας εκμυστηρεύτηκε σε πολιτικό αρχηγό τον διάλογο με Αναστασιάδη για τα 300 εκατ.»

Μακάριος Δρουσιώτης: «Ο Τσίπρας εκμυστηρεύτηκε σε πολιτικό αρχηγό τον διάλογο με Αναστασιάδη για τα 300 εκατ.»

Ενα Lunch Break Challenge με τον συγγραφέα της "Συμμορίας" που πιθανότατα θα έχει την ίδια τύχη με το βιβλίο του: Θα κάνουν πως δεν υπάρχει!

Για το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη “Η Συμμορία” και την περίεργη σιωπή που επικρατεί ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του παρά τα όσα σοκαριστικά περιγράφει μέσα, τα γράψαμε αναλυτικά εδώ. Όμως η ιστορία δεν σταματάει εκεί. Ο συγγραφέας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Lunch Break Challenge της Digital όπου αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι για την επίμαχη στιχομυθία Τσίπρα - Αναστασιάδη (που έβγαλε στη φόρα ο Ανδρέας Παράσχος και ξέσπασε σκατοθύελλα) και τα διαβόητα 300 εκατ. που φέρεται να είπε πως έβγαλε ο τελευταίος από τα χρυσά διαβατήρια μόνο στην πρώτη του θητεία, τον ενημέρωσε προσωπικά Κύπριος πολιτικός αρχηγός στον οποίο το εκμυστηρεύτηκε ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός. Και μάλιστα ότι η πλήρης ατάκα του Προέδρου μας ήταν “εγώ έβγαλα 300 εκατομμύρια, ΕΣΥ τι κάνεις;”.

Love him or hate him, ο Μακάριος Δρουσιώτης είναι από τους λίγους δημοσιογράφους σ’ αυτό το νησί που κάνουν ιστορική έρευνα. Θρυλικοί τίτλοι του όπως τα “ΕΟΚΑ: Η σκοτεινή όψη”, “ΕΟΚΑ Β’ και CIA” και “1974: Το άγνωστο παρασκήνιο της τουρκικής εισβολής” προκάλεσαν τριγμούς, συζητήσεις και ρωγμές στο επίσημο αφήγημα που για δεκαετίες κήρυττε το δίπτυχο “καλοί Ε/κ - κακοί Τ/κ” ξεπλένοντας τους αληθινούς υπαίτιους της εθνικής τραγωδίας.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Το βιβλίο του Δρουσιώτη δεν έχει ήχο και εικόνα


Στο LCB ο Μακάριος δεν μιλάει μόνο για το βιβλίο και την ομερτά που το ακολούθησε (θεωρεί ότι έπεσε γραμμή από το Προεδρικό, ακόμα και σε ΜΜΕ, να μην σχολιάσει κανείς το βιβλίο) αλλά και για τη δικές του πικρές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της συγγραφής του, όπως η παγίδευση και παρακολούθηση των συσκευών του, γεγονός για το οποίο ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές από το καλοκαίρι προσκομίζοντας ταυτόχρονα και στοιχεία. Αλλά βλέπετε η υπόθεση αυτή δεν είναι τόσο σοβαρή όσο πχ ένα parody account της Γιολίτη για να κινητοποιηθεί η Αστυνομία μέσα σε λίγα 24ωρα και να σέρνει άσχετο κοσμάκη στα τμήματα. 

Απαντάει επίσης σ’ αυτούς που τον κατηγορούν ότι υπήρξε κι αυτός μέλος της “Συμμορίας” αφού εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης του Προέδρου την επίμαχη περίοδο αλλά και στο ερώτημα “γιατί μίλησε τώρα και όχι τότε;” που επίσης του απευθύνεται συχνά από τους επικριτές του. 

Ενα Lunch Break Challenge με τον συγγραφέα της "Συμμορίας" που πιθανότατα θα έχει την ίδια τύχη με το βιβλίο του: Θα κάνουν πως δεν υπάρχει!

Loader