Tο νέο αντιρατσιστικό βίντεο της ΑΕΛ με τον JULIO

Tο νέο αντιρατσιστικό βίντεο της ΑΕΛ με τον JULIO

Με τη συμμετοχή του ράπερ JULIO και με εκπληκτική φωτογραφία και σκηνοθεσία, το νέο βίντεο κλιπ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο youtube channel της ΑΕΛ είναι η ελπίδα που δεν χάσαμε και η ανθρωπιά και η ομορφιά που θα θέλαμε να κυριαρχήσουν και να εξαπλωθούν παντού εκεί έξω.

Θα ήταν φυσικά εντελώς ανώφελο και ανόητο να μπουμε στη διαδικασία συζήτησης ποδοσφαιρικών ή/και κομματικών προτιμήσεων. Μία τέτοια στάση από μεγάλα και μαζικά οργανωμένα σύνολα όπως η ΑΕΛ είναι απλά αξιέπαινη και το ζήτημα σαφώς δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει οπαδικής φύσεως.

Χωρίς αμφιβολία ωστόσο, το νέο βίντεο κλιπ της ΑΕΛ Λεμεσού και του ΚΕΠΑΚΥ, που έγινε σε συνεργασία με τον δημοφιλή Κύπριο ράπερ JULIO, λειτουργεί ως μια ισχυρή δήλωση εναντίον της μισαλλοδοξίας, της απανθρωπιάς και του ρατσισμού που στις μέρες μας δυστυχώς αναζωπυρώνονται και απειλούν εκ νέου τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας.

Από μια παραθαλάσσια αλάνα στη βιομηχανική περιοχή Καρνάγιο της Λεμεσού, όπου μικρά παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο, μεταφερόμαστε σε μια παιδική χαρά που μια μητέρα με μαντήλα βιώνει διακρίσεις και στη συνέχεια σε μερικά ακόμη στιγμιότυπα της καθημερινότητάς μας στην Κύπρο, που είναι συνθήκες μέσα στις οποίες σίγουρα όλοι βρεθήκαμε και όπου η ανθρωπιά και η ευσυνειδησία μας συνεχώς ελέγχεται. Από τα πιο μικρά, καθημερινά και ασήμαντα μέχρι τα μεγαλύτερα και τα πιο επιδραστικά γεγονότα, οι πράξεις και η στάση ζωής της καθεμίας και του καθενός μας μετρούν.

Παρατηρώντας πως εξαπλώνεται το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας και των διακρίσεων στην καθημερινότητά μας, η ΑΕΛ μαζί με το ΚΕΠΑΚΥ προχωρήσαμε στη δημιουργία αντιρατσιστικού φιλμ με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το πολύπλευρο θέμα του ρατσισμού, σημειώνεται στο συνοδευτικό κείμενο ανάρτησης του κλιπ.

Δείτε το:

 

Στίχοι, Ερμηνεία: JULIO

Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Αριστείδου

Music Produced by EVERSOR  

 

Recorded/Mixed/Mastered by SMILIN BEATS

Loader