Οι κοτάρες στο πανέλ του Λιάγκα κοιμούνται ήσυχα;

Οι κοτάρες στο πανέλ του Λιάγκα κοιμούνται ήσυχα;

Γράφει η Ντίνα Παναγιώτου 


Δεν είναι η συγκεκριμένη τοποθέτηση, είναι η ανοησία στην οποία η σύγχρονη εποχή ανοίγει διάπλατα την πόρτα. 

Τον Λιάγκα δεν τον είχα σε εκτίμηση για να πέσω απ’ τα σύννεφα. Ανέκαθεν τον έβρισκα αντιτηλεοπτικό (και αυτό δεν αφορά στην εμφάνισή του), μπαρουφόβιο (αυτό αφορά στις ατάκες του) και τριτοτέταρτο (χωρίς να με αφορούν τα νούμερα των εκπομπών του). 

Παρόλα αυτά, ο Λιάγκας είναι το λάδι που χρειάζονται οι μηχανές της σύγχρονης τηλεόρασης για να δουλέψουν. Η τηλεοπτική Ελλάδα, με το σπουδαίο και πλούσιο αρχείο του παρελθόντος, ξέρει πολύ καλά τι χρειάζονται οι σύγχρονες μηχανές της για να δουλέψουν.

Και άμα ψάξει, το βρίσκει. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Βιασμός σε απευθείας σύνδεση


Ο Λιάγκας, κομμένος-ραμμένος στα μέτρα της σύγχρονης τηλεόρασης, προωθεί αυτό που ξέρει καλύτερα: Την ανοησία, το κουτσομπολιό και τον μισογυνισμό. Μια ασχήμια που πωλείται ακριβά στις μέρες μας και η πλειονότητα είναι έτοιμη να την ψωνίσει, χωρίς να λυπάται τον χρόνο της. 

Φινίτο με τον Λιάγκα και το μισό χέσιμο που βγήκε εκ των υστέρων να μοστράρει κι ας ελπίσουμε ότι το θέμα δεν θα τελειώσει εδώ. 

Απ’ το εν λόγω πεντάλεπτο, αν εξαιρέσεις τον τριτοτέταρτο κεντρικό, και καλά, παρουσιαστή, αυτό που είναι ακόμα πιο ενοχλητικό είναι οι κυριούλες που τον πλαισιώνουν. 

Κυριούλες που γελάνε με το αστειάκι της είδησης, τσαχπινοανόητα κάνουν ερωτησούλες και διψάνε να ακούσουν περισσότερα. Ό,τι πρέπει να κάνει το κάθε πάνελ που "σέβεται" τον εαυτό του.  

Κι είναι να αναρωτιέσαι, αυτές οι πανελόβιες που μάλλον στοχεύουν να γίνουν κεντρικές, κάπου, οπουδήποτε, κάποια μέρα, αν κοιμήθηκαν καλά εκείνο το βράδυ ή αν αργότερα είδαν σε επανάληψη τα χάλια τους. 

Αν ένιωσαν πέραν της ανοησίας της στιγμής, στην επανάληψη πάντοτε, πόσο ανόητα φέρθηκαν, αν έβαλαν το γοβάκι τους στα πόδια οποιασδήποτε γυναίκας είχε ή έχει να αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση. 

Αν πέραν από κότες που πλαισιώνουν έναν τριτοτέταρτο κουτσομπόλη, θα μπορούσαν να κάνουν εκείνη την στιγμή την... επανάσταση στο κοτέτσι του Λιάγκα και να πουν “Ένα λεπτό ρε παιδιά, για σεξουαλική παρενόχληση μιλάμε”, να κλείσουν το στόμα τους και να μην μας φιγουράρουν την τηλεοπτική τους οδοντοστοιχία. 

Αλλά γιατί να το κάνουν αυτό άμα μπορούν να επενδύσουν στην ανοησία που η σύγχρονη εποχή ανοίγει διάπλατα την πόρτα. Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα και μπορούμε να πούμε συγνώμη και να ξεπαστρέψουμε. 

Loader