Η «Μύκονοοος» όπως δεν την έχεις ξαναδεί

Η «Μύκονοοος» όπως δεν την έχεις ξαναδεί

Άδεια η πόλη – η Χώρα της Μυκόνου- που πήγαν όλοι

Τέσσερις ημέρες στη Μύκονο, ήταν αρκετές για να αντιληφθούμε ότι φέτος τα πράγματα στο άλλοτε πολυσύχναστο Νησί των Ανέμων, είναι πολύ διαφορετικά από άλλες χρονιές.

Φωτογραφίες: Εστέλια Σαββίδου


Φαίνεται ξεκάθαρα πως η πανδημία χτύπησε τον τουρισμό και τις τοπικές επιχειρήσεις, με τον κόσμο που κυκλοφορεί να είναι κατά κύριο λόγο ελληνικής προέλευσης, αλλά και αυτός, δεν αποτελεί παρά έναν περιορισμένο –μικρό αριθμό ατόμων. 

Οι ξένοι λίγοι και οι οικογένειες περισσότερες από τα ζευγάρια και τις γυναικοπαρέεες ή ανδροπαρέες. Λίγα αγλλικά, κάποια ιταλικά και γαλλικά ακούσαμε, μα η ελληνική γλώσσα είχε την τιμητική της. 

uhyrtg

Στα στενά της Χώρας δεν συναντάς γνωστούς σου, διάσημους- εμείς πετύχαμε τον Σάκη Τανιμανίδη βεβαίως-, δεν βλέπεις τους ινφλουένσερς και Instagram lovers να στήνονται και να ποζάρουν για να φωτογραφηθούν για το διαδικτυακό τους κοινό. 

Φέτος το καλοκαίρι, μάλλον δεν προβλέπεται το γνωστό ξεσάλωμα με το αλκοόλ και τις σαμπάνιες να ρέουν, ούτε θα ακούγεται συχνά το «Mykonoooos». 

htgr

Ωστόσο, οι τιμές αν και οι παραπάνω ξαπλώστρες θαλάσσης, παρά το γεγονός ότι είναι ήδη μέσα Ιουλίου, παραμένουν άδειες, οι τιμές δεν έχουν σημειώσει πτώση ή έστω όχι αισθητή. 

765
Αυτό συμβαίνει αυτές τις ημέρες στον Scorpios

Στο διάσημο Scorpios, η ξαπλώστρα με ομπρέλα και πετσέτα θαλάσσης, στοιχίζει 30 ευρώ, ενώ στο Solymar –γνωστό meeting place-, η τιμή για τις ίδιες παροχές ανέρχεται στα 120 ευρώ για τρία άτομα. 

ytgrf

Στο Alemàgou που βρίσκεται στην Φτέλια, οι τιμές, σαφώς και είναι πολύ πιο χαμηλές, αφού με 30 ευρώ ξαπλώνεις στο δικό σου κρεβατάκι, έχοντας την σκιά της ομπρέλας σου. Τώρα αν θες να φας και την ελληνική σαλατούλα σου, εκεί, δίπλα στο κύμα, θα την πληρώσεις 16 ευρώ

t54re3wju
Ο κόσμος στο Alemàgou

Αν πάλι προτιμάς να την βγάλεις πολύ πιο οικονομικά, τσιμπάς έναν ελληνικό γύρο στα στενά της χώρας, με μόνο 3 ευρώ –τουλάχιστον στο γυράδικο που ανακαλύψαμε εμείς.

rytre

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά πιο κάτω βρήκαμε τις τιμές όσον αφορά στη διαμονή. Με 265 ευρώ το βράδυ, μπορείς πλέον να απολαύσεις διακοπές πέντε αστέρων στο νησί.

Αν σκέφτεσαι λοιπόν να τολμήσεις το ταξιδάκι το καλοκαίρι, ίσως η Μύκονος να είναι μια καλή επιλογή…με πιο καθαρές παραλίες και νερά λόγω του μικρότερου αριθμού επισκεπτών, καθώς και λιγότερη βαβούρα.

edsa

trwefwhjdtrefwgfdsayyi87

y76u47

rgtfew

 

Loader