Θέλουμε το Sex Education στα σχολεία

Θέλουμε το Sex Education στα σχολεία

Ε, ε, έρχεται ή αλλιώς it's cumming

Και ενώ κάνω μαραθώνιο sex education για να κάνω catch up, αναρωτιόμουν πόσο γαμάτο πραγματικά θα ήταν να έμπαινε το sex education στα σχολεία.  

Με αυτή λοιπόν την επιφοίτηση, παίρνω το θάρρος κύριε Υπουργέ να προτείνω όπως το sex education προβληθεί στα σχολεία asap. 

Για όσους ανέραστους, το Sex Education είναι μια σειρά του netflix. Δεν είναι το Kama Soutra ή κάτι βαρύγδουπο και σοκαριστικό. Είναι κάτι που ήδη οι προέφηβοι και έφηβοι στην Κύπρο, chances are είναι να έχουν ήδη δει εν αγνοία των γονιών τους ή με τις ευλογίες αυτών. 

Στον πρώτο κύκλο της σειράς, ένας 16χρονος παρθένος, γιος μιας διάσημης σεξολόγου, αναλαμβάνει με την προτροπή της “τσούλας” του σχολείου να δίνει σεξουαλικές συμβουλές στους συμμαθητές του που ανακαλύπτουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα. 

Η αδυναμία εκσπερμάτισης, η χρήση viagra, το bullying, τα ναρκωτικά, η ομοφυλοφιλία, η εφηβική εγκυμοσύνη, η αυστηρότητα των γονιών, η ενσωμάτωση των μεταναστών, η απουσία γονεϊκού προτύπου, η ομοφοβική συμπεριφορά, και το sexting παρουσιάζονται και αντιμετωπίζονται, με τρόπο που οι ανήλικοι μπορούν να διαχειριστούν χωρίς να απωλέσουν την αισιοδοξία τους και την ελπίδα για το happy ending που αρμόζει ή και προβλέπεται στην ηλικία τους. 

Δεν είναι το Sex Explained ούτε το Sex and Love Around the World,  είναι μια σειρά στο Netflix for fucks sake,  αλλά είναι “τόσο όσο” και το “τόσο όσο” είναι πολύ περισσότερο από το τίποτα

Θα ήταν όμως όλα τα λεφτά, αν στα δημόσια -και όχι μόνο- λύκεια προβληθεί η πρώτη σεζόν, όχι προς ενημέρωση των μαθητών που ήδη έχουν δει τη σειρά, αλλά για την εκπαίδευση των καθηγητών που παραπαίουν ανάμεσα στο “κάντε μπάνιο με τα ρούχα για να μην κολαστούν οι αγγελοι” και στο “εγώ εν τζιαι”

Οπότε πως θα σας φαινόταν αγαπημένε μας κύριε Υπουργέ, να προσγειωθούμε στο 2020; Να παραδεχτούμε πως ενδεχομένως να υπάρχουν 17χρονοι μαθητές που μπορεί και να κάνουν sex και αυτό είναι λιγότερο fucked up από το να προσευχόμαστε να πιάσει η παρθενορραφή.

 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Υπάρχει στόρι πίσω από τον Joker που χορεύει στις τουαλέτες


 

Loader