Το τραγούδι μίας Κύπριας ρεμπέτισσας, για τον κορωνοϊό

Το τραγούδι μίας Κύπριας ρεμπέτισσας, για τον κορωνοϊό

Το έγραψε μετά από πρόσκληση – πρόκληση που αποδέχθηκε

Στις μέρες της πανδημίας και του εγκλεισμού, είναι και άνθρωποι που εμπνέονται για να δημιουργήσουν, να γράψουν, να συγγράψουν ή να συνθέσουν και να τραγουδήσουν, ακόμη και κομμάτια χιουμοριστικά που φτιάχνουν το κέφι, κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη τώρα, περισσότερο παρά ποτέ.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και η ρεμπέτισσα Άννα Μοσφίλη που μετά από πρόκληση που δέχθηκε από τη μουσικό Ελεονώρα Ρούσου – και την οποία αποδέχθηκε- έγραψε ένα τραγούδι-παρωδία όπως η ίδια το αποκαλεί με τίτλο «ο Υιός». Παράφραση μεν του κορωνοϊού, εμπνευσμένο όμως από αυτόν. 

Κι αν στο τέλος του άσματος αναρωτηθείς ποιος είναι ο Παύλος που βρίσκεται στη βαλίτσα, μην απορείς και μην ανησυχείς αφού καμία υπόνοια για κάποιο «έγκλημα» δεν υφίσταται. Παύλος είναι ο προσωπικός φίλος της Άννας και ιδιοκτήτης του καφενείου «Βαλίτσα», στέκι όπου συχνάζει η ίδια, εξού και το λογοπαίγνιο.

 

Η τραγουδίστρια με τη μελωδική φωνή, μιλώντας στην AVANT GARDE, για τη συνθήκη που όλοι βιώνουμε, αναφέρει: 

«Αυτό που βιώνουμε αυτές τις μέρες, σίγουρα είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας. Ωστόσο, με σιγουριά, μπορώ να μιλήσω μόνο για το πώς επηρεάζει εμένα προσωπικά η καινούρια τάξη πραγμάτων. Είμαι άνθρωπος ζεστός, μεσογειακός, που μου αρέσουν οι βόλτες, οι αγκαλιές και τα φιλιά. Ποτέ μου δεν έκρυψα την αγάπη μου προς τον άνθρωπο. Η μουσική μου δεν μου λείπει.

Άλλωστε, δεν χρειάζεσαι πάντοτε κοινό, για να δημιουργήσεις. Αυτό που μου λείπει πραγματικά, είναι αυτό που λέω και στο Παρωδία τραγουδάκι μου. Ομολογώ ότι αν και δυσκολεύομαι να έχω άμεση επαφή με τον φακό, αφού μου προκαλεί τρομερή αμηχανία, το ανέβασα. Έτσι. Για όλους εμάς. Μου λείπει λοιπόν η ανθρώπινη επαφή. Όχι τα λεφτά -πότε δεν με ενδιέφεραν άλλωστε-, όχι τα υλικά αγαθά, αλλά η επαφή με τους ανθρώπους μου. Τους παλιούς μου φίλους, καθώς και όλους τους καινούριους φίλους που γνωρίζω και θα γνωρίσω στον τόπο μου και όπου αλλού με βγάλει ο δρόμος». 

ert

Loader