Το κουτάβι με την ουρά στο κεφάλι δεν θα υιοθετηθεί ποτέ

Το κουτάβι με την ουρά στο κεφάλι δεν θα υιοθετηθεί ποτέ

Όσο υπέροχο κι αν είναι

hglj
Το εγκαταλελειμμένο κουτάβι με την επιπλέον ουρά, που συγκίνησε χιλιάδες κόσμου, θα παραμείνει στο καταφύγιο ζώων παρά τις εκατοντάδες "προσφορές"

Ο Narwhal, το «κουτάβι-μονόκερος» όπως τον αποκαλούν λόγω της επιπλέον ουράς στο κεφάλι του, που συγκίνησε χιλιάδες κόσμου δεν θα δοθεί τελικά προς υιοθεσία. Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου ζώων στο Μιζούρι, που διέσωσε τον σκύλο στα μέσα Νοεμβρίου, αποφάσισαν να μην δεχθούν καμία από τις περίπου 300 προσφορές για υιοθεσία του και να το κρατήσουν τελικά για πάντα κοντά τους.  

JHB.

Όπως εξηγεί η Rochelle Steffen, ιδρύτρια της οργάνωσης Mac's Mission, παρόλο που οι περισσότεροι εκθείασαν τον Narwhal για την μοναδικότητά του, το κουτάβι έγινε επίσης αντικείμενο «ηλίθιων, άσχημων σχολίων» στο ίντερνετ, κάτι που τους έκανε να ανησυχήσουν σχετικά με την ιδέα υιοθεσίας του.

B/

Η Rochelle λέει πως ο Narwhal δέχθηκε ακόμη και απειλές για την ζωή του, ενώ πλήθος κόσμου άρχισε να συρρέει στο καταφύγιο μόνο για να τον δουν από κοντά, με αποτέλεσμα η οργάνωση να μπει σε διαδικασία να δέχεται επισκέψεις μόνο μέσω ραντεβού, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια στις εγκατασεις.

HGL

Για να είναι σίγουροι λοιπόν πως ο Narwhal θα είναι απολύτως ασφαλής και πως θα αγαπηθεί για τους σωστούς λόγους, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης αποφάσισαν πως το καλύτερο για εκείνον είναι να παραμείνει στο καταφύγιο. Παρά τα υπέρογκα επίσης χρηματικά ποσά για την απόκτηση του Narwhal, η Rochelle επιμένει πως «δεν είναι προς πώληση».

«Αν κάποιος σκοπεύει να βγάλει χρήματα από αυτόν, θα ήθελα πολύ να τον δω να πηγαίνει στο καταφύγιο και να σώζει εκατοντάδες άλλα σκυλιά», είπε η ίδια.

.JB

Η γλυκύτητα του Narwhal ήταν επίσης ένας παράγοντας που βοήθησε να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση. «Ολόκληρη η ομάδα διάσωσης δεν μπορεί να διανοηθεί να τον δει να φεύγει. Τον ερωτευτήκαμε όλοι μας», προσθέτει η ίδια.

Τώρα που ο Narwhal θα παραμείνει στο καταφύγιο, θέλουν να τον κάνουν «εκπρόσωπο» της καμπάνιας «Different is awesome», χρησιμοποιώντας το μοναδικό χαρακτηριστικό του για να προωθήσουν την διαφορετικότητα. Επίσης ευελπιστούν να μπορέσουν να τον εκπαιδεύσουν ως σκύλο θεραπείας όταν μεγαλώσει και κάνει όλα τα εμβόλια. 

 

Η οργάνωση, που εξειδικεύεται σε ζώα με ειδικές ανάγκες, εξήγησε πως η δεύτερη ουρά δεν κινείται και πως «δεν χρησιμεύει αλλού παρά στο να τον κάνει το πιο τέλειο κουτάβι όλων των εποχών», προσθέτοντας πως κατά τα άλλα είναι απολύτως υγιής και δεν φαίνεται να τον ενοχλεί στο παραμικρό. 

Πηγή: Lifo.gr

Loader