Κυπριακά «made to measure» σπιτάκια για τα κατοικίδιά μας

Κυπριακά «made to measure» σπιτάκια για τα κατοικίδιά μας

Κάνοντας scroll down στο facebook πέσαμε επάνω στα «Σπιτάκια Σκύλων»

Κάθε σκύλος θέλει μία στέγη πάνω από το κεφάλι του. Ο νεαρός Ευαγόρας, το αντιλήφθηκε αυτό, έτσι παράτησε την προηγούμενη του δουλειά ως διανομέας ρούχων και αφού τα χέρια του «πιάνουν», είπε να ξεκινήσει να κατασκευάζει ξύλινα σπιτάκια για σκύλους αλλά και…γάτες, κουνέλια, παπαγάλους, πουλιά, ακόμη και παιδιά. 

Ποιοι είναι οι εμπνευστές πίσω από τα «Σπιτάκια Σκύλων» και πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε μία τέτοια επιχείρηση; 

Ομολογώ ότι όλα έγιναν ξαφνικά. Δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω μία τέτοια επιχείρηση, απλώς, η κοπέλα μου, μου ζήτησε να της φτιάξω ένα σπιτάκι για το δικό της σκύλο. Κάπως έτσι άρχισαν όλα. Πάνε ήδη δύο χρόνια από το ξεκίνημα μου. Εγώ ανέλαβα το κομμάτι των κατασκευών και η Άρτεμις-σύντροφός μου-, τη διαχείριση των σελίδων μας και τις δημοσιεύσεις.

cx vcx

Προηγουμένως έχετε ασχοληθεί με κάποιον άλλο επαγγελματικό κλάδο, εντελώς διαφορετικό;

Έχω δουλέψει για πολύ λίγο καιρό ως διανομέας, σε μια εταιρεία με ρούχα. Κατάλαβα όμως ότι αυτό, δεν ήταν κάτι που με γεμίζει, γι’ αυτό και ξεκίνησα να φτιάχνω δικές μου κατασκευές.

Πόσο δύσκολη και χρονοβόρα είναι η διαδικασία κατασκευής και πόσες ημέρες περίπου χρειάζονται μέχρι την παράδοσή;

Χρόνο με τον χρόνο, η διαδικασία κατασκευής γίνεται όλο και πιο εύκολη για μένα. Μετά την τοποθέτηση της παραγγελίας, χρειάζονται περίπου 2 εργάσιμες ημέρες για την ολοκλήρωση της κατασκευής, καθώς και την παράδοση στον πελάτη.

dsfbg

Τα σπιτάκια φτιάχνονται βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών ή ακολουθείτε την επιθυμία του κάθε πελάτη ξεχωριστά; Για παράδειγμα μπορεί να σας στείλει μία εικόνα και να γίνει πιστή αντιγραφή;

Φτιάχνουμε πάντα, ότι επιθυμεί ο πελάτης. Βεβαίως και μπορούμε να φτιάξουμε πίστη αντιγραφή σε κάτι που θα μας προτείνουν. Εντούτοις, έχουμε φτιάξει και δικά μας, πρότυπα σχέδια, με τις δικές μας διαστάσεις.

dsfasdas
Η Άρτεμις Ασσιώτου και ο Ευαγόρας Ευαγόρου

Κατασκευάζετε σπιτάκια μόνο για σκύλους; 

Όχι. Έχω κατασκευάσει σπιτάκια για γατάκια, κουνελάκια, παπαγάλους και πουλιά. Έχω φτιάξει επίσης κρεβατάκια και σπιτάκια για παιδιά.

vdfdf

Υπήρξε κάποιο αίτημα που σας συγκίνησε ή κάποια ιδιαίτερη ιστορία που μοιράστηκε μαζί σας κάποιος σε σχέση με κάποιο ζώο για το οποίο ήθελε σπίτι;

Για να είμαι ειλικρινής, πρόσφατα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα για παραγγελία. Όταν ο πελάτης αποφάσισε το είδος της κατασκευής που επιθυμούσε, τον ρώτησα το όνομα του σκύλου του, ώστε να γραφτεί επάνω στο σπιτάκι. Όταν μου είπε «Φίλε, δεν ξέρω πώς το λένε», μου φάνηκε παράξενο. Στη συνέχεια όμως, μου εξήγησε ότι πρόκειται για το σκυλάκι στην αυλή μιας γειτόνισσας του. Στην αρχή, δεν το πίστεψα να πω την αλήθεια, αλλά όταν πήραμε το σπιτάκι επί τόπου, είδα ένα σκυλάκι να τρέμει από το κρύο. Τότε, κατάλαβα ότι ακόμα υπάρχει ανθρωπιά. Αυτή η πράξη ενός καλού ανθρώπου, με έχει συγκινήσει αρκετά.

Πόσα περίπου στοιχίζουν τα σπιτάκια που φτιάχνετε;

Οι τιμές εξαρτώνται από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, το μέγεθος και το σχέδιο. Ένα σπιτάκι μπορεί να στοιχίσει από 50€ μέχρι και 600€.

dsfc

Από τι υλικά είναι φτιαγμένα και κατά πόσο, προνοείτε ώστε να είναι κατάλληλα για τις καιρικές συνθήκες της χώρας μας, κυρίως τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού;

Χρησιμοποιούμε μονωτικά υλικά και βερνίκια ως χρώματα. Όλα, είναι πάντοτε ελεγμένα από εταιρείες βιολογικών προϊόντων. Όσον αφορά στον καύσωνα της Κύπρου, όλοι ξέρουμε πως είναι ανυπόφορη, γι' αυτό έχω διαλέξει ως βασικό υλικό το ξύλο που δεν απορροφά την ζέστη. Δεν χρησιμοποιώ ποτέ μου, πλαστικό.

dsfsd

Ένα σπιτάκι, πόσο περίπου πιο μεγάλο από το μέγεθος του σκύλου μας πρέπει να είναι, ώστε το κατοικίδιο μας να είναι άνετο μέσα σε αυτό;

Σίγουρα, ένα σκυλάκι πρέπει να βολεύεται στο να ξαπλώσει μέσα σε αυτό. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλο αλλά όχι και μικρό στο μέγεθος. Ένα αρκετά μεγάλο σπίτι, δεν «κρατάει» τη σωστή θερμοκρασία, ενώ από την άλλη, στο μικρό, δεν υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να κινηθεί το κατοικίδιό μας. Βασικό στοιχείο στις πρόνοιες κατασκευής, είναι το άνοιγμα της πόρτας, βάσει του ύψους και πλάτους του σκύλου.

dfasd

Οι αναγκαίες μετρήσεις, γίνονται από τον πελάτη ή από εσάς επί τόπου;

Εξαρτάται από τον καθένα. Μερικοί πελάτες ξέρουν ακριβώς τις διαστάσεις που θέλουν. Συνήθως όμως υπολογίζουμε εμείς με βάση το κάθε σκυλάκι.

Οι Κύπριοι, από την μέχρι τώρα εμπειρία σας, φροντίζουν για την καλή διαβίωση του σκύλου τους;

Αρχικά, δεν περιμέναμε τόση μεγάλη ανταπόκριση. Οι Κύπριοι, όχι μόνο φροντίζουν για την καλή διαβίωση του σκύλου τους αλλά είναι πρόθυμοι να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό, με το οποιαδήποτε κόστος για τους μικρούς τους φίλους.

sdfvera

Πού μπορεί να δει κάποιος δείγμα της δουλειάς σας. Πέραν από το διαδίκτυο, έχετε και κάποιο χώρο ή τα προμηθεύετε και σε κάποια pet shops;

Η επιχείρηση μας λειτουργεί κυρίως μέσω του διαδικτύου. Εάν κάποιος όμως θέλει να δει και από κοντά δείγμα της δουλειάς μας, μπορεί να έρθει και στο εργαστήρι μας στην Λάρνακα.

efrer

Ομολογώ πως η απλότητα του ονόματός σας «Σπιτάκια Σκύλων», μου προκαλεί εν μέρει εντύπωση, σε μία εποχή όπου οι περισσότεροι προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με ευφάνταστα ονόματα. 

Θέλαμε κάτι εύκολο, απλό και παράλληλα πρακτικό. Να μπορεί κάποιος να μας βρει χωρίς δυσκολία, καθώς κάνει αναζήτηση για σπιτάκι του σκύλου του, στο ίντερνετ. Δεν χρειάζονται ευφάνταστα ονόματα, η ποιότητα έχει σημασία για μας. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και το κάνεις με πάθος, τότε, το κοινό σε ξεχωρίζει. 

 

\czcda

sdfcsd

kj

Loader