Μια αλλιώτικη φάτνη βάζει στο «στόχαστρο» τον Τραμπ

Μια αλλιώτικη φάτνη βάζει στο «στόχαστρο» τον Τραμπ

Αφιερωμένη στους μετανάστες

Μία εκκλησία μεθοδιστών στο Λος Άντζελες μετέτρεψε την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη φάτνη σε ένα ηχηρό μήνυμα για τις οικογένειες μεταναστών που έχουν διαχωριστεί στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

Όπως διακρίνεται σε φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο, η εκκλησία τοποθέτησε σε τρία διαφορετικά κλουβιά τον Ιωσήφ, τη Μαρία και το Θείο Βρέφος.

Όπως αναφέρει το CNN, σε ανάρτησή της στο Facebook, η Κάρεν Κλαρκ Ριστίν, στέλεχος της εκκλησίας των μεθοδιστών, προτρέπει τον κόσμο που περνάει από το σημείο να σκεφτεί «την πιο διάσημη οικογένεια προσφύγων στον κόσμο» και συνεχίζει αναφέροντας πως λίγο μετά τη γέννηση του Ιησού, ο Ιωσήφ και η Μαρία αναγκάστηκαν να φύγουν μαζί με τον γιο τους από τη Ναζαρέτ για να αποφύγουν τον Βασιλιά Ηρώδη, έναν τύραννο

«Τι θα γινόταν αν αυτή η οικογένεια αναζητούσε καταφύγιο στην χώρα μας σήμερα;» αναφέρεται στην ανάρτηση. Σημειώνεται ότι μία δεύτερη, περισσότερο συμβατική φάτνη υπάρχει μέσα στην εκκλησία το ποίμνιο της οποίας ανέρχεται σε 300 άτομα. «Αν (η φάτνη) πυροδοτήσει τη συζήτηση, τότε σίγουρα θα έχει πετύχει τον στόχο της», είπε η Ριστίν στο KABC. 

 

Οι χρήστες του Facebook ωστόσο έχουν διχαστεί: «Είναι ασέβεια να τοποθετείτε Βασιλέα των Βασιλέων και Κύριο σε ένα κλουβί οποιαδήποτε στιγμή. 

Οι πολιτικές σας απόψεις δεν πρέπει να αναμιγνύονται με τη γέννηση του Σωτήρα μας. Ντροπή σας», έγραψε ένας χρήστης. Ενας άλλος ωστόσο ήταν περισσότερο υποστηρικτικός: «Η εικόνα των πλέον διάσημων προσφύγων σε κλουβιά κάνουν την Αμερική να νιώθει άβολα; Την κάνουν; Τέλεια!».

Περίπου 5.500 παιδιά μεταναστών έχουν διαχωριστεί από τους γονείς τους κατά τη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το American Civil Liberties Union (ACLU) τη μεγαλύτερη ένωση πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εκκλησία χρησιμοποιεί τη χριστουγεννιάτικη φάτνη για να πάρει θέση απέναντι σε φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Στο παρελθόν, πάλι μέσω της φάτνης, η εκκλησία είχε «σχολιάσει» και το ζήτημα των αστέγων στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας. 

Πηγή


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το Purple Rain ακούστηκε σε ομιλία του Τραμπ


 

Loader