32Kg κάνναβη μέσα σε πιεστικά νερού

32Kg κάνναβη μέσα σε πιεστικά νερού

Στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 32 και 37 ετών, προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας.

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 32 κιλών και στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 32 και 37 ετών, προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια δύο ξεχωριστών επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών. Εναντίον των δύο υπόπτων η ΥΚΑΝ διερευνά υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών.

Το πρώτο ύποπτο πρόσωπο, άνδρας ηλικίας 32 ετών, συνελήφθη γύρω στις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας, όταν μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με πτήση από χώρα του εξωτερικού, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, σε συνεργασία με μέλη της ΥΚΑΝ, διενήργησαν έλεγχο σε αποσκευή του, εντός της οποίας ανευρέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 27 κιλών, μέσα σε 128 νάιλον συσκευασίες.

Ο 32χρονος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών, και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, με το Επαρχιακό Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λάρνακα να διερευνά.

Νωρίτερα χθες, γύρω στις 11.10 το μεσημέρι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας για εισαγωγή ναρκωτικών, μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν σε δρόμο στην επαρχία Πάφου, αυτοκίνητο που οδηγούσε άνδρας ηλικίας 37 ετών, ο οποίος αμέσως προηγουμένως είχε παραλάβει από διανομέα εταιρείας που ασχολείται με την παράδοση πακέτων, δύο πακέτα που περιείχαν, μέσα σε πιεστικά νερού, ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης συνολικού βάρους πέντε κιλών περίπου.

Της χθεσινής επιχείρησης της ΥΚΑΝ προηγήθηκε διερεύνηση πληροφορίας για εισαγωγή των ναρκωτικών σε δύο πακέτα, που τις προηγούμενες μέρες είχαν μεταφερθεί σε υποστατικό της εταιρείας παράδοσης πακέτων στη Λευκωσία, με σκοπό την παράδοσή τους στον παραλήπτη, τα στοιχεία του οποίου αναγράφονταν στα πακέτα.

Πέραν των δύο πακέτων που εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν μετά από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του 37χρονου από τα μέλη της ΥΚΑΝ, στο όχημα επίσης εντοπίστηκαν και κατακρατήθηκαν ως τεκμήρια, τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν μικρή ποσότητα ουσίας που πιστεύεται ότι είναι ρητίνη κάνναβης και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο 37χρονος επίσης συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών, και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, με το Επαρχιακό Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λευκωσία να διερευνά.

Πηγή 

Loader