4+1 μύθοι της γυμναστικής καταρρίπτονται

4+1 μύθοι της γυμναστικής καταρρίπτονται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά άρθρα που αφορούν στον σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να κάνει την γυμναστική σου ωστόσο, υπάρχουν και πολλές ανακρίβειες.

Ξεκινώντας γυμναστική σίγουρα έχεις διαβάσει και ακούσει αρκετές συμβουλές. Πολλές φορές όμως όταν γεμίζεις το μυαλό σου με πληροφορίες, το αίσθημα της ανασφάλειας ενισχύεται.

Τελικά ποιες είναι οι αλήθειες και ποιοι οι αστικοί μύθοι γύρω από την γυμναστική; 

Διάβασε Επίσης Υγειονομικές Αρχές προτρέπουν τον κόσμο σε αυνανισμό 

Μύθος 1ος: Πρέπει να κάνεις προπόνηση εντατικά, κάθε μέρα 

Ναι, είναι σημαντικό να διατηρείς έναν ενεργό τρόπο ζωής και να βρίσκεσαι σε κίνηση όλη την ημέρα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να ξεκουράζεσαι και να επιτρέπεις στους μύες σου να αναρρώσουν μετά από πιο έντονες προπονήσεις. Θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον μία ημέρα ανάπαυσης και θα πρέπει να περιλαμβάνει ύπνο καθώς είναι οι μοναδικές ώρες της ημέρας όπου το σώμα σου ξεκουράζεται πλήρως. 

Μύθος 2ος: Όσο περισσότερη είναι η προπόνηση, τόσο το καλύτερο 

Μιλώντας για τη διάρκεια της προπόνησης, είναι εύκολο να σκεφτείς ότι όσες περισσότερες ώρες περνάς στο γυμναστήριο, τόσο καλύτερη είναι και η προπόνηση σου. Αλλά μερικές φορές το λίγο είναι ποιοτικότερο. Μπορείς, λοιπόν, να κάνεις μία έντονη και αποτελεσματική προπόνηση σε 30 με 40 λεπτά, αντί να περνάς όλη την ημέρα σου στο γυμναστήριο. 

Μύθος 3ος: Πρέπει να φας μέσα σε 30 λεπτά μετά την προπόνηση 

Αν και οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι είναι σημαντικό να τρως όσο πιο γρήγορα μπορείς μετά από μια προπόνηση, δεν έρχεται και το τέλος του κόσμου αν ξεπεράσεις τα 30 λεπτά. 

Το κλειδί είναι να τρως ένα μείγμα υδατανθράκων και πρωτεΐνης για να βοηθήσεις στη σύνθεση πρωτεϊνών των μυών και να αποτρέψεις τη μυϊκή διάσπαση. Καλό είναι να στοχεύεις σε 15 έως 25 γραμμάρια πρωτεΐνης μέσα σε μία ώρα μετά την προπόνηση. Μερικά από τα αγαπημένα γεύματα των ειδικών είναι ένα μπολ με γιαούρτι, σάντουιτς με αυγό ή γαλοπούλα, smoothie φρούτων και κοτόπουλου στη σχάρα. 

Μύθος 4ος: Τα βάρη θα σου προσθέσουν όγκο 

Αυτός ο φόβος είναι μια από τις πιο κοινές παρανοήσεις που ακούν οι ειδικοί και είναι κυρίως από γυναίκες. Αρκετές φορές φοβούνται να αυξήσουν τα βάρη που σηκώνουν γιατί θα καταλήξουν να φαίνονται ογκώδεις, αλλά δεν είναι κάτι τόσο απλό και εύκολο. Αντίθετα, χρησιμοποιώντας βάρη μπορείς να κάψεις περισσότερο λίπος. 

Μύθος 5ος: Πρέπει να κάνεις στατικές διατάσεις πριν και μετά την προπόνηση

Αν και είναι αλήθεια ότι πρέπει να κάνεις διατάσεις πριν και μετά την προπόνηση, υπάρχει μια διάκριση στους τύπους διατάσεων που πρέπει να ακολουθήσεις. Οι στατικές διατάσεις πρέπει να γίνονται μετά από κάθε προπόνηση, όπου οι μύες σου είναι ήδη ζεστοί. Πριν από την προπόνηση το λογικό, και αυτό που πρέπει, είναι να ακολουθήσεις μία σειρά ασκήσεων ώστε να τους προετοιμάσεις γι’ αυτό που θα ακολουθήσει, όπως λίγο τζόκινγκ.

' '

Πηγή 

Loader