5+1 στοιχεία που καθιστούν ένα jean μοναδικό 

5+1 στοιχεία που καθιστούν ένα jean μοναδικό 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την επόμενη αγορά σου 

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη φοράει jean παντελόνια. Πολλές φορές όμως, είναι δύσκολο να βρεις το ιδανικό για εσένα, ανάμεσα σε τόσα πολλά που κυκλοφορούν.  

Όμως, συγκεκριμένα jean τύπου hype τα οποία χρησιμοποιούνται στα ιαπωνικά brands και φυσικά είναι καλύτερα και τα πιο ακριβά στον κόσμο. Αυτά βέβαια, έχουν κάποια στοιχεία που τα κάνουν μοναδικά. 

Η υφή τους δεν είναι ομοιόμορφη 

Τα jeans με τη σφραγίδα του made in Japan κατασκευάζονται σε εργοστάσια με εξαιρετικά μεγάλη παράδοση, τύπου 'βαριάς βιομηχανίας'. Καθώς αυτές οι μονάδες παραγωγής είναι παλιές, δεν παρέχουν απόλυτη ακρίβεια, κάτι καλό, πολύ καλό, διότι έχει ως αποτέλεσμα 'ατέλειες' στην ύφανση, που της δίνουν μοναδικό χαρακτήρα. 

Το πανί τους, εκτός από χαρακτήρα, διαθέτει και μεγάλο βάρος -περίπου το διπλάσιο από αυτό που ζυγίζει το denim ύφασμα των περισσότερων αμερικάνικων brands- κάτι που τα καθιστά έξτρα ανθεκτικά και ζεστά, στοιχεία που ενθουσιάζουν όσους γνωρίζουν το πώς να επιλέγουν τα ρούχα τους. Επίσης, η διαφορά που νιώθεις με την αφή στο πανί τους δεν συγκρίνεται με τίποτα. 

Βάφονται με τον παραδοσιακό τρόπο 

Η Ιαπωνία έχει τεράστια παράδοση στη βαφή των υφασμάτων, που μετράει αιώνες και οφείλει πολλά στα κιμονό. Μία από τις τεχνικές βαφής που έχει επιβιώσει είναι η kasuri, την οποία εφαρμόζουν πολλά brands. 

Οι βαφές τους είναι φυσικές και αρτιζανάλ 

Πολλοί Ιάπωνες κατασκευαστές ενδυμάτων από denim πανιά προτιμούν τις φυσικές ίντιγκο βαφές αλλά και τις αρτιζανάλ διαδικασίες βαφής. Παρότι ο έλεγχος επί του τελικού αποτελέσματος είναι πιο δύσκολος με αυτόν τον τρόπο, όταν γίνεται σωστά μπορεί να δώσει τις πιο ανεπανάληπτες αποχρώσεις του ηλεκτρικού μπλε. Αυτό, βέβαια, αντικατοπτρίζεται και στην υψηλή τιμή τους. 

Διάβασε Επίσης: Λετίσια Κάστα: Στα 43 της ποζάρει γυμνή σε εξώφυλλο περιοδικού (Εικόνα) 

Το denim πανί τους είναι ακατέργαστο 

Παρότι είναι αρκετά τα ιαπωνικά brands που πωλούν τα jeans τους 'έτοιμα να φορεθούν', δηλαδή πλυμένα και επεξεργασμένα με τέτοιο τρόπο που να μην συρρικνώνονται μετά το πλύσιμο στο σπίτι, υπάρχουν και αυτά που τα διαθέτουν στην αγορά τελείως ακατέργαστα. Αυτό πάει να πει ότι αγοράζεις ένα τζην παντελόνι άκαμπτο σαν χαρτόνι και στη συνέχεια, φορώντας το και πλένοντάς το, 'μαλακώνοντας' το πανί του, το κάνεις να πάρει το σχήμα του σώματός σου και να γίνει μοναδικό. 

Κάποια κομμάτια είναι συλλεκτικά 

Τα περισσότερα ιαπωνικά jeans που έχουν υψηλή τιμή φέρουν πάνω τους κατά παραγγελία φτιαγμένες λεπτομέρειες, διακοσμητικές ή λειτουργικές όπως είναι τα κουμπιά, τα τρουκς και τα πριτσίνα, είτε με το logo του brand είτε με κάποιο άλλο σχέδιο. Το σπουδαίο είναι ότι κάθε collection μπορεί να έχει τις δικές της 'μια κι έξω' λεπτομέρειες, που δεν επαναλαμβάνονται σε επόμενες συλλογές, κάτι που κάνει τα κομμάτια τους σχεδόν μουσειακά, τόσο συλλεκτικά. 

Πηγή

Loader