600 άτομα έφυγαν “καθαροί” από ναρκωτικά από την Αγία Σκέπη

600 άτομα έφυγαν “καθαροί” από ναρκωτικά από την Αγία Σκέπη

Τα προγράμματα που προσφέρει η θεραπευτική κοινότητα




H μόνη θεραπευτική κοινότητα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά στην Κύπρο χωρίς υποκατάστατα, Αγία Σκέπη, προσφέρει μέσω των 8 πλέον προγραμμάτων της, την ευκαιρία σε χρόνιους χρήστες να απεξαρτηθούν, να επανενταχθούν στην κοινωνία, ακόμη αποκτώντας και εργασιακή πείρα, σύμφωνα με την Διευθύντρια Προγραμμάτων Αγίας Σκέπης, Τίνα Παύλου.

Γράφει η Ξένια Προδρόμου

Η κα Παύλου, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Offsite On Air μιλώντας για τα προγράμματα που προσφέρονται από την Αγία Σκέπη, την διαδικασία απεξάρτησης ακόμη και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το θεραπευτικό κέντρο, το οποίο είναι μη κερδοσκοπικό και καλείται να αναζητεί συχνά τρόπους χρηματοδότησης.

Τα προγράμματα που προσφέρονται

Η Αγία Σκέπη, μετρά 24 χρόνια λειτουργίας, με πρωτοβουλία του τότε ηγούμενου της μονής Μαχαιρά, του πάτερ Αθανάσιου, νυν μητροπολίτη Λεμεσού και ανήκει στην Ιερά  μονή Μαχαιρά. Υπάρχει η δυνατότητα  φιλοξενίας 40 ενηλίκων στην θεραπευτική κοινότητα, όπως ανέφερε, ενώ σήμερα φιλοξενούνται 36 άτομα. «Για πρώτη φορά μέσα στο 2022 υπήρξε λίστα αναμονής, για μικρή περίοδο», πρόσθεσε. Ταυτόχρονα μπορούν να φιλοξενηθούν 15 έφηβοι, αγόρια και κορίτσια.

Διάβασε περισσότερα στην Offsite

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader