To 70% των Αμερικανών είναι υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων

To 70% των Αμερικανών είναι υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων

Σύμφωνα με νέα έρευνα

Σε ποσοστά ρεκόρ η στήριξη - Το 1996 μόλις το 27% των Αμερικανών είχαν τοποθετηθεί υπέρ.

Tο 70% των Αμερικανών είναι υπέρ της νόμιμης αναγνώρισης του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Gallup.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης που παρατηρήθηκε από τότε που η εταιρεία Gallup ξεκίνησε να παρακολουθεί το θέμα το 1996, όταν μόλις το 27% των Αμερικανών ήταν υπέρ της νομικής αναγνώρισης.

Το τρέχον 70% σηματοδοτεί επίσης αύξηση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από το 2015, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα μπορούσαν να παντρευτούν σε οποιαδήποτε πολιτεία.

Η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις μεταβαλλόμενες απόψεις των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι στο παρελθόν ήταν γενικά αντίθετοι στη νομιμοποίηση των γάμων του ίδιου φύλου, σύμφωνα με την Gallup.

Η φετινή δημοσκόπηση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων υποστηρίζει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με 55% υπέρ της νομικής αναγνώρισης.

Η δημοκρατική υποστήριξη ανέρχεται στο 83%, περίπου στο επίπεδο που έχει τα τελευταία χρόνια.

Οι ανεξάρτητοι το υποστηρίζουν λίγο περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν, φτάνοντας στο 73%.

Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές μεταξύ ηλικιακών ομάδων που υποστηρίζουν το γάμο του ιδίου φύλου, σε γενικές γραμμές υπάρχει αυξημένη υποστήριξη.

Αναλυτικότερα, το 84% των νέων ενηλίκων, το 72% των μεσήλικων ενηλίκων και το 60% των ηλικιωμένων δηλώνουν ότι είναι υπέρ του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Τα δεδομένα προέρχονται από την ετήσια δημοσκόπηση της Gallup, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα.

Πρώτη δημοσίευση στη LiFO

Με πληροφορίες από CNN

Loader