8 ευρωπαϊκοί προορισμοί για να αποδράσετε τον χειμώνα

8 ευρωπαϊκοί προορισμοί για να αποδράσετε τον χειμώνα

Ποιος βρίσκεται στην πρώτη θέση

Κάθε πόλη της Ευρώπης έχει τη δική της ομορφιά και ανάλογα την εποχή τα χρώματα αλλάζουν προσφέροντας μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στον επισκέπτη.

Αποφεύγοντας την πολυκοσμία που επικρατεί τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτή η περίοδος είναι ιδανική να ανακαλύψετε τις πόλεις της Ευρώπης να περπατήσετε σε γραφικές συνοικίες, να επισκεφτείτε μουσεία και να κάνετε στάση για μια ζεστή σοκολάτα και να γευτείτε παραδοσιακές σούπες ή πιάτα με λιπαρά ψάρια και χοιρινό κρέας.

Ξεχωρίσαμε κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις που αν και έχουν τσουχτερό κρύο και χιόνια αξίζει να τις επισκεφτείτε τους χειμερινούς μήνες. Με σωστό ντύσιμο και στάσεις για ένα ζεστό ρόφημα και φαγητό θα εξερευνήσετε τις πόλεις που είναι πιο γοητευτικές με το ομιχλώδες τοπίο ή φωτίζονται πιο όμορφα με το χιόνι.

Βιέννη- Αυστρία

Η Βιέννη, από τις ομορφότερες ευρωπαϊκές πόλεις, ξέρει να γοητεύει τους επισκέπτης κάθε εποχή του χρόνου. Όμως, κατά τους χειμερινούς μήνες με το κρύο να είναι λίγο πιο τσουχτερό ενδιάμεσα από τις βόλτες στη πανέμορφη Παλιά Πόλη και τα αξιόλογα μουσεία μπορείτε να κάνετε μια στάση για ζεστή σοκολάτα και sachertorte -από τα πιο γνωστά σοκολατένια γλυκά με στρώση μαρμελάδα βερίκοκου.

Στα κορυφαία αξιοθέατα είναι η βόλτα στη Παλιά Πόλη, επίσκεψη στο Ανάκτορο Σενμπρούν, και στους κήπους, και το Αυτοκρατορικό Ανάκτορο, το Μουσείο Ιστορίας Τέχνης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Να αναφέρουμε πως στο Ανάκτορο Σενμπρούν υπάρχει ο πρώτος ζωολογικός κήπος που μπορείτε να δείτε.

Επιπλέον, μια μοναδική εμπειρία στη Βιέννη είναι να καθίσετε σε ένα από τα θρυλικά βιεννέζικα καφέ: το cafe Sacher είναι από τα διασημότερα και σερβίρει το Sacher-Torte ένα σοκολατένιο επιδόρπιο κάτι μεταξύ πάστας και κέικ και το cafe Landtmann που εκτός από πρωινό μπορείτε να δοκιμάσετε αυθεντικό βιενέζικο σνίτσελ. 

Άμστερνταμ -Ολλανδία

Το Άμστερνταμ αν και δεν έχει πολύ τουρισμό το χειμώνα, με εξαίρεση τη περίοδο των γιορτών, είναι από τα μέρη που αξίζει να τα επισκεφτείτε αυτή τη περίοδο και να απολαύσετε πράγματα, όπως επισκέψεις σε μουσεία, χωρίς μεγάλη αναμονή.

Στο Άμστερνταμ θα απολαύσετε βόλτα στα κανάλια, ενώ μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο και να γυρίσετε τη πόλη. Ενδιάμεσα μια στάση για πατάτες τηγανιτές στο χέρι ή κάποια ζεστή σούπα σε εστιατόριο είναι ότι πρέπει. Μάλιστα, σε πολλά σημεία θα βρείτε μηχανήματα με fast food, όπως κροκέτες μελιτζάνας και burgers.

Από αξιοθέατα που μπορείτε να βάλετε στο πρόγραμμα σας είναι η επίσκεψη στο μουσείο Βαν Γκογκ, το Εθνικό Μουσείο, τη πλατεία Dam-εκεί βρίσκεται και το επισκέψιμο βασιλικό ανάκτορο. Από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα είναι το σπίτι της Άννας Φρανκ και η οικία Ρέμπραντ. Αν ο καιρός το επιτρέπει πηγαίνετε να περπατήσετε στο πάρκο Vondelpark.

Οι επισκέπτες στο Άμστερνταμ δεν παραλείπουν να περπατήσουν το δρόμο με τα κόκκινα φώτα και να κάνουν μια εν πλω βόλτα μέσα στα κανάλια. 

Tallinn- Εσθονία

Το παραμυθένιο Ταλίν ξεχειλίζει από γοητεία, χάρη στα πυργόσχημα κάστρα και την υπέροχη τοποθεσία του στη Βαλτική Θάλασσα. Η πόλη διαθέτει ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης, με πολλές από τις μεσαιωνικές εκκλησίες και τα εμπορικά σπίτια της να τελούν υπό την προστασία της UNESCO. Η θέα του κέντρου της πόλης από το Κάστρο της Toompea είναι όμορφη ανεξαρτήτως εποχής, αλλά ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο όταν έχει πέσει πολύ χιόνι.

Η Παλιά Πόλη είναι από μόνη της ένα υπαίθριο μουσείο που θα το ανακαλύψετε κάνοντας βόλτες όπου θα δείτε πολύχρωμα και πλακόστρωτα στενάκια- σε αυτά περιπλανηθείτε και κάντε μια στάση στα καφέ για ζεστή σοκολάτα ή ζεστή γλυκιά σούπα -από τις πιο γνωστές η λέιβασουπ που φτιάχνεται από μαύρο ψωμί και μήλα, συνήθως σερβιρισμένο με ξινή κρέμα ή κρέμα σαντιγί, συχνά καρυκευμένο με κανέλα και ζάχαρη. Όσοι προτιμάται τις αλμυρές γεύσεις δοκιμάστε λουκάνικο με πατατοσαλάτα ή κάποιο πιάτο με ρέγγα ή σολομό.

Στα πιο εξειδικευμένα μουσεία είναι το Lennusadam Seaplane Harbour -θα δείτε το αυθεντικό υποβρύχιο Lembit από τη δεκαετία του 1930, το ατμοκίνητο παγοθραυστικό Suur Tõll, ένα αντίγραφο υδροπλάνου Short 184, νάρκες, κανόνια και πολλά άλλα εκθέματα σε φυσικό μέγεθος, ενώ στο πρόγραμμα σας προσθέστε τη πλατεία Δημαρχείου, το Kadriorg πάρκο και το Ανοιζτό Μουσείο Ροκα Αλ μάρε.

Bergen- Νορβηγία

Το Βergen είναι από τις ωραιότερες νορβηγικές πόλεις που έχει όλα τα σκανδιναβικά χαρακτηριστικά για να σας μείνει πραγματικά αξέχαστο: πολύχρωμα σπίτια, γραφικό λιμάνι και θέα στα τριγύρω φιορδ. Αναμφισβήτητα, το καλοκαίρι έχει περισσότερους επισκέπτες, όμως αν σας αρέσει ο χειμώνας και θέλετε να δείτε την εμπειρία του Βόρειου Σέλλας αυτή η εποχή είναι ότι καλύτερο.

Από τα αξιοθέατα του Bergen είναι το τελεφερίκ που ανεβάζει τους επισκέπτες στο βουνό και μπορείτε να επιστρέψετε περπατώντας πίσω, η αγορά με τα ωάρια όπου αξίζει να δοκιμάσετε πιάτα με σολομό, οι χανσετατικές αποβάθρες και το μουσείο Kode Art.

Η επαφή με τον σκανδιναβικό τρόπο ζωής διαφέρει πολύ και σίγουρα είναι μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία που μόνο αν τη ζήσετε θα καταλάβετε γιατί αυτές οι πόλεις είναι τόσο γοητευτικές.

Στρασβούργο- Γαλλία

Ένα μείγμα γαλλικής και γερμανικής κουλτούρας το γραφικό Στρασβούργο είναι φυσικό να εντυπωσιάζει τους χειμερινούς μήνες. Οι γκρίζοι ουρανοί είναι πιο συνηθισμένοι από τις χιονοπτώσεις στην περιοχή της Αλσατίας, αλλά είναι ένας προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου. Μάλιστα, τη περίοδο των γιορτών στήνονται εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές όπου και ξεκίνησαν από εκεί τον 16ο αιώνα.

Το Στρασβούργο είναι μια από τις δύο έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σύμβολο της πόλης είναι ο ύψους 149 μέτρων γοτθικός Καθεδρικός Ναός. Το ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου έχει την ονομασία «Petite France» και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco- τα επιβλητικά κτίρια πραγματικά ενθουσιάζουν τους επισκέπτες.

Με σύμμαχο τον καιρό αξίζει να κάνετε μια βόλτα στο πιο γνωστό πάρκο, το Orangerie που έχει και μικρό ζωολογικό κήπο.

Κοπεγχάγη- Δανία

Η Κοπεγχάγη είναι από τις ωραιότερες σκανδιναβικές πόλεις με γραφικές πολύχρωμες συνοικίες, ζαχαροπλαστεία με εξαιρετικά γλυκά ζύμης, εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας και χαρούμενους ανθρώπους που κυκλοφορούν με ποδήλατα. Μην ξεχνάμε πως η δανέζικη πρωτεύουσα είναι η γενέτειρα του hygge. Κι αν νομίζετε πως οι Δανοί εφαρμόζουν το hugge μόνο μέσα στο σπίτι τους κάνετε λάθος, καθώς είναι ένας τρόπος ζωής. Ακόμα κι μια στάση σε ένα ζαχαροπλαστείο για latte και δανέζικα γλυκίσματα ή μια βόλτα σε πάρκο είναι μέσα στη φιλοσοφία του hugge.

Σίγουρα το χειμώνα πρέπει να ντυθείτε πολύ ζεστά για να περπατήσετε τη γραφική συνοικία Nyhavn,τους καλοκαιρινούς μήνες επικρατεί συνωστισμός, να βγάλετε τις πιο ινσταγκραμικές φωτογραφίες και να κάνετε μια βόλτα εν πλω στα κανάλια. Στα αξιοθέατα της Κοπεγχάγης είναι το Tivoli, ένα μοναδικό θεματικό πάρκο για όλη την οικογένεια -δεν λειτουργεί το χειμώνα- το Εθνικό Μουσείο και το Κάστρο Ρόζεμποργκ.

Βερολίνο- Γερμανία

Το Βερολίνο είναι μια πόλη προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου, αλλά τώρα το χειμώνα είναι πιο ατμοσφαιρικό. Στη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας θα απολαύσετε διαδρομές για να δείτε αξιοθέατα, θα γευτείτε μοναδικές γεύσεις σε μισελινάτα εστιατόρια και θα πιείτε την παγωμένη μπύρα σας σε μπαρ ή νυχτερινά κέντρα που σφύζουν από ζωή.

Από τα αξιοθέατα του Βερολίνου είναι η Πύλη του Βραδεμβούργου- σήμα κατατεθέν της πόλης, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, το Μνημείο του Τείχους του Βερολίνου, το Νησί των Μουσείων. Μια βόλτα στο πιο δημοφιλή δρόμο Kurfurstedam με πολλά καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία, στο Tiergarden και το Ζωολογικό Κήπο αξίζουν τη προσοχή σας.

Στο πρόγραμμα σας προσθέστε μια εκδρομή μέχρι το Potsadam, βρίσκεται περίπου 26 χιλιόμετρα έξω από το Βεριολίνο και υπάρχει συγκοινωνία να φτάσετε μέχρι εκεί, όπου η πόλη είναι ιδιαίτερα γνωστή για την πολιτιστικά τοπία και έχει κηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τρανσυλβάνια- Ρουμανία

Η Τρανσυλβάνια με τα υπέροχα γοτθικά κάστρα και τα πυκνά δάση είναι γοητευτική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως το χειμώνα με την πυκνή ομίχλη ή το κάτασπρο τοπίο από το χιόνι είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακό.

Η Τρανσυλβάνια με την πλούσια βλάστηση την οροσειρά των Καρπαθίων έχει συνδεθεί με τους βρυκόλακες λόγω της επιρροής του βιβλίου «Δράκουλας» και τις κινηματογραφικές ταινίες, ωστόσο έχει πλούσια ιστορία.

Το Brașov είναι μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε μερικά από τα πιο διάσημα κάστρα της Ρουμανίας, όπως το κάστρο Bran, γνωστό ως Κάστρο του Δράκουλα, και το κάστρο Peleș -μπορείτε να τα συνδυάσετε καθώς απέχουν περίπου μία ώρα. Επιπλέον, υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο για του λάτρεις του σκι και του snowboard. Όπως και η Sighișoara που είναι μια κλασική μεσαιωνική πόλη με ιστορικό κέντρο που προστατεύεται από την UNESCO και πολύχρωμα σπίτια που φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά μπροστά στο τραγανό, φρεσκοπεσμένο χιόνι.

 

Πηγή

 

Loader