8998: Άδεια εξόδου κανείς;

8998: Άδεια εξόδου κανείς;

 

Είναι πλέον πραγματικότητα. Επανέχεται από αύριο Κυριακή το δεύτερο lockdown και μαζί του, επανεμφανίζεται και το 8998, όπου και θα μπορούμε να στέλνουμε δύο μηνύματα ημερησίως για έγκριση άδειας εξόδου. 

Άτομα άνω των 65 ετών, θα μπορούν να συμπληρώνουν σε έντυπη μορφή το αίτημα για τη διακίνηση τους, όπως γινόταν και προηγουμένως, εξήγησε ο υφυπουργός καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος.

Το έντυπο θα μοιάζει όπως εκείνο που χρησιμοποιούσαμε τον περασμένο Μάιο, με προσθήκη, τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού για τους πολίτες. Όπως σημείωσε ο κ. Κόκκινος, αυτό θα προστεθεί πιθανόν στην επιλογή νούμερο 1 όπου ειναι η επιλογή για επίσκεψη σε φαρμακείο και γιατρό.

Tο έντυπο που ίσχυε στο πρώτο lockdown, είναι το ακόλουθο:

65657676767687

Η  διαδικασία αποστολής SMS στον αριθμό 8998 για σκοπούς μετακίνησης:

Χ κενό, αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, κενό, ταχυδρομικός κώδικα οικίας

Όπου Χ να αναγράφεται ο αριθμός (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8) που αντιστοιχεί στο λόγο μετακίνησης του κάθε πολίτη όπως περιγράφεται πιο κάτω:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό

2. Μετάβαση σε κατάστημα για την αγορά ή προμήθεια υπηρεσιών λιανικού εμπορίου

3. Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Απόλυτες αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

5. Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού.

6. Μετακίνηση για ατομική άθληση (περπάτημα, κολύμπι, ποδηλασία, αντισφαίριση, γκολφ, κλπ) ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα.

7.Μετάβαση σε τελετή (πχ κηδεία, γάμος, βάφτιση) από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων.

8. Οποιασδήποτε άλλος σκοπός μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Παράδειγμα:

1 88888888   5021

Χ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή του μηνύματος είναι δωρεάν.

 

 

Loader