Αφέθηκε ελεύθερη η δημοσιογράφος που έκανε αντιπολεμική διαμαρτυρία στη ρωσική τηλεόραση

Αφέθηκε ελεύθερη η δημοσιογράφος που έκανε αντιπολεμική διαμαρτυρία στη ρωσική τηλεόραση

Tης επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο

Η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, πρώην υπάλληλος του ρωσικού Πρώτου Καναλιού, συνελήφθη, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της στο BBC, και μετά από τρεις ώρες αφέθηκε ελεύθερη αφού της ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Στο Telegram δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που δείχνουν πώς αστυνομικοί οδηγούν τη Μαρίνα Οβσιανίκοβα σε ένα βαν. Αργότερα, η ρωσίδα δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερη και όπως έγινε γνωστό η κράτησή της συνδέεται με μια ποινική υπόθεση για «απαξίωση» του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Ντμίτρι Ζαχβάτοφ, κρατήθηκε για περίπου τρεις ώρες στη Μόσχα κοντά στο σπίτι της. Αργότερα, ο ίδιος είπε στο BBC ότι η Οβσιανίκοβα βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Κρασνοσέλσκι.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

 

''

Μάλιστα, συνελήφθη ενώ περπατούσε με τα σκυλιά της κοντά στο εξοχικό της. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιφέρειας Κρασνοσέλσκι όπου της επέτρεψαν να καλέσει δικηγόρο. 

Η δίωξη που της ασκήθηκε συνδέθηκε με τη συνέντευξη της κοντά στο δικαστήριο Μπασμάνι στις 13 Ιουλίου, όταν αποφασίστηκε το μέτρο περιορισμού για τον πολιτικό της αντιπολίτευσης Ιλια Γιάσιν.

Η δημοσιογράφος πλέον είναι στο σπίτι της ωστόσο της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.

 

Πηγή

Loader