Αφυπνιστικό βίντεο της Billie Eilish για το σώμα μας

Αφυπνιστικό βίντεο της Billie Eilish για το σώμα μας

Not my responsibility

Το μικρού μήκους φιλμ είναι μια ιδιαίτερη προσέγγιση στο body positivity.

Η αστραπιαία επιτυχία της Billie Eilish βασίστηκε μεταξύ άλλων, σε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που διαπνέει την εμφάνιση αλλά και τη μουσική της - το συνδυασμό δυναμισμού και συστολής.

Η λεπτή, ψιθυριστή φωνή της συλλαβίζει τους πιο badass στίχους, αλλά ταυτόχρονα η ίδια έχει παραδεχτεί ότι δεν αντέχει την κριτική στο σώμα της, γι' αυτό επιλέγει να το κρύβει παντελώς, φορώντας αποκλειστικά φαρδιά ρούχα.

Η νεαρή μουσικός ανέβασε μόλις στο Youtube ένα σύντομο φιλμ, το οποίο είχε αρχικά προβάλλει ως ιντερλούδιο σε συναυλία της στο Μαϊάμι.

ui

Στα σχεδόν 4 λεπτά που διαρκεί το φιλμ, η Billie γράφει το δικό της μανιφέστο απενοχοποίησης, με υπόκρουση μια χαρακτηριστικά ατμοσφαιρική μελωδία και υπόκωφο beat.

«Έχετε άποψη...για τα ρούχα μου, για το σώμα μου», λέει σε κάποιο σημείο, ενώ σε άλλο ρωτά «Σε προκαλούν οι ώμοι μου, το στέρνο μου, το στομάχι μου; Το σώμα με το οποίο γεννήθηκα δεν είναι αυτό που ήθελες;».

«Αν φοράω άνετα ρούχα δεν είμαι γυναίκα, αν αφαιρέσω στρώσεις είμαι πόρνη. Ενώ δεν έχεις δει ποτέ το σώμα μου το κρίνεις, και με κρίνεις γι΄ αυτό. Γιατί;».

Στο βίντεο, η ίδια αφαιρεί σιγά σιγά το φούτερ και το τοπ της, ενώ βυθίζεται σε ένα μαύρο πηχτό υγρό.

oiupyrds

Πηγή

Loader