Aiyana-Lee: Είναι η Rita Ora της Gen-Z

Aiyana-Lee: Είναι η Rita Ora της Gen-Z

H τρομερή ομοίτητα

Ο Flaunt την χαρακτηρίζει ως «η νεότερη pop R&B powerhouse της Gen-Z».

Το νεαρό κορίτσι τραγουδούσε στους δρόμους του Λος Άντζελες. Η Aiyana-Lee δηλώνει πως ακόμη και στο σκοτάδι μπορεί και βρίσκει πάντα μια ηλιαχτίδα φωτός.

Η πρασινομάτα είναι ανιψιά του David Ruffin των Temptations (με παππού γνωστό καλλιτέχνη της Motown), κάθε single της οποίας τσιμπάει εκατομμύρια views σε Spotify και YouTube, φέρνει περισσότερο σε Rihanna, Rita Ora ή κάποια άλλη της συγκεκριμένης «συνομοταξίας». 

«Μεγάλωσα περικυκλωμένη από μουσική. Η μητέρα μου με έπαιρνε από μωρό μαζί της σε στούντιο ηχογράφησης και σε παγκόσμιες περιοδείες». 

Ας μείνουμε απλώς στο πρόσφατο άρθρο του Flaunt για εκείνη, στο οποίο τη χαρακτηρίζει ως «το νεότερο pop R&B powerhouse της Gen-Z». Και, το πιο σημαντικό, στο πώς το origin story της θυμίζει το αντίστοιχο της βασίλισσας των Barbados, την οποία ανακάλυψε ο Jay-Z όταν ήταν ακόμη 15χρονη μαθήτρια. 

Σε αυτή την ίδια ηλικία ήταν που η -φωτογενής και ταλαντούχα- Aiyana εγκατέλειψε το μελαγχολικό Λονδίνο, αγκαζέ με τη μητέρα της (τη γνωστή τραγουδίστρια, συνθέτη και στιχουργό Nicole Daciana Anderson), προκειμένου να κυνηγήσει τα όνειρά της ανάμεσα στους κοκοφοίνικες. Κουβαλώντας στις αποσκευές της, μεταξύ άλλων, και τη συγχαρητήρια επιστολή που της είχε στείλει η βασίλισσα της Αγγλίας όταν ήταν 10 ετών. 

«Το L.A. είναι μια φανταστική πόλη για ένα καλλιτέχνη. Είναι γεμάτη δημιουργικά άτομα. Είναι ψεύτικη, αλλά κρύβει αλήθεια μέσα της. Και μπορεί εξίσου εύκολα να σε φτιάξει ή να σε σπάσει». 

Διάβασε Επίσης: H χώρα που θάβει το διοξείδιο του άνθρακα σε βράχια 

Πολεμώντας με φαντάσματα 

Εκεί ήταν, στους δρόμους του L.A., που ξεκίνησε να τραγουδά πεισματικά για τη σημασία του να αγαπάς τον εαυτό σου. Αποκηρύσσοντας ταυτόχρονα εμφατικά τον καταναλωτισμό. Ακόμη και εν μέσω του άντρου του, στο Beverly Hills. 

Με το φάντασμα της φτώχειας (αλλά και του πατέρα της, που έχασε στα 13 της) να είναι πανταχού παρών. 

«Ο πατέρας μου έλειπε πάντα. Δεν με στήριξε ποτέ οικονομικά ή συναισθηματικά. Και όταν ήταν ενίοτε μαζί μας, ασκούσε λεκτική και σωματική βία σε εμένα και τη μητέρα μου». 

Καταφέρνοντας σχετικά γρήγορα να βρει κανονικό manager (πέρα από τη μητέρα της) και δισκογραφική (Alex Da Kid at  KidInAKorner/Universal Music Group), η χαρακτηριστική φωνή και ο ήχος της Aiyana, που συνδυάζει στοιχεία pop, R&B και soul, την έχουν κάνει σχετικά περιζήτητη στους σωστούς κύκλους. 

«Όταν πρωτοήρθαμε στο Λος Άντζελες, εγώ και η μητέρα μου, ήμασταν άφραγκες. Τρώγαμε κονσέρβες. Και, στην πορεία, χάσαμε και το σπίτι μας στην Αγγλία. Αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία μου αρέσει να τραγουδώ». 

Εξού και, παρά το νεαρό της ηλικίας της, και τα χιτς της έχει κάνει (Bedroom, Rich Kids, Gangster of Love) και έχει προλάβει να δουλέψει με βραβευμένους παραγωγούς όπως οι Neff-U (Michael Jackson, Doja Cat), Sebastian Kole (Alicia Keys, Alessia Cara) και Nathalia Marshall (Kiana Lede, Bebe Rexha). 

Μιλώντας χωρίς δισταγμό για τις δυσκολίες που έχει περάσει 

Αν και εκείνο που ξεχωρίζει την Aiyana από το σωρό, πέρα από το ταλέντο της, είναι πως επιμένει να μιλά για όλα τα δύσκολα πράγματα που έχει περάσει. Ξεκινώντας από το πολυετές bullying του οποίου έπεσε θύμα όσο ήταν στο Λονδίνο, το οποίο μεταφραζόταν σε καθημερινούς καβγάδες και καινούργιους μώλωπες παντού στο σώμα της. 

«Επειδή η οικογένειά μου έχει μουσική ιστορία, οι άνθρωποι θεωρούν ότι τα πράγματα ήταν εύκολα για μένα. Η πραγματικότητα είναι ότι έχω περάσει αφάνταστα δύσκολα». 

Το γεγονός δηλαδή ότι, πέρα από τη φωνή και την εμφάνιση, η Aiyana (που της αρέσει να γράφει τους στίχους της σε νεκροταφεία) έχει κάτι ουσιαστικό που θέλει να πει. Συγκεκριμένα ότι, όπως της είπε η μητέρα της, μπορείς να βρεις την ομορφιά μέσα και στο πιο πυκνό σκοτάδι. 

Κάτι που την έχει μετατρέψει, χωρίς να το έχει η ίδια σχεδιάσει ή επικροτήσει, σε poster girl της Gen-Z. Μια «παρεξηγημένη» γενιά για την οποία δηλώνει ότι «Νομίζω ότι η ανοχή της γενιάς μου για bullshit έχει εξαντληθεί. Έχουμε ανάγκη από αληθινή αλλαγή και από αυθεντικότητα». 

Πηγή

Loader