Ακόμη ένας μικρός καρχαρίας στη θάλασσα της Λεμεσού

Ακόμη ένας μικρός καρχαρίας στη θάλασσα της Λεμεσού

Βιντεογραφήθηκε να κολυμπά στη μαρίνα

Ενδέχεται να έχει παγιδευτεί

Μετά την εμφάνιση καρχαρία τις προάλλες στην παραλία του Lady's Mile, ακόμη ένας μικρός καρχαρίας βιντεογραφήθηκε σήμερα να κολυμπά στη θάλασσα της Λεμεσού και συγκεκριμένα εντός της μαρίνας της πόλης.

Τα βίντεο που δημοσίευσε η Offsite δείχνουν το ψάρι με το χαρακτηριστικό πτερύγιο να κάνει κυκλικές κινήσεις δίπλα στα σκάφη που βρίσκονται σταθμευμένα. Εικάζεται πως βρέθηκε εκεί λόγω των μεγάλων ποσοτήτων τροφής που έχει μαζευτεί εντός της μαρίνας.

Ενδέχεται επιπλέον ο καρχαρίας να έχει παγιδευτεί, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Νίκο Νικολάου, τεχνικό στον χώρο, το ψάρι εντοπίστηκε μακριά από το στόμιο της κατασκευής.

Τα πιο κοινά είδη καρχαριών που αλιεύονται στη Μεσόγειο είναι το σκυλόψαρο (catshark), το κεντρόνι (Gulper shark), ο γκρίζος καρχαρίας (Bluntnose Sixgill shark), ο γαλάζιος καρχαρίας (Blue shark), ο ίσσουρος καρχαρίας (Shortfin Mako shark) και το αλεπόψαρο (Thresher shark).

Οι καρχαρίες είναι είδη με μεγάλη οικολογική σημασία για τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Ως κορυφαίοι θηρευτές στην τροφική αλυσίδα, διατηρούν τη βιοποικιλότητα και την αφθονία των ειδών

Ο κίνδυνος επίθεσης από καρχαρία στη Μεσόγειο σε λουόμενους και ψαράδες είναι απειροελάχιστος. Συνήθως οι καρχαρίες που “εισβάλουν” στη Μεσόγειο ακολουθούν τα πλοία ή απλά αναζητούν τροφή.

Loader