Άλεκ Μπάλντουιν: Αρνείται την ευθύνη για το θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Άλεκ Μπάλντουιν: Αρνείται την ευθύνη για το θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Σε επιστολή του διαψεύδει τις κατηγορίες και αναφέρει πως «τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας»

Η Χαλίνα Χάτσινς έχασε τη ζωή της από μια σφαίρα κατά την διάρκεια γυρισμάτων.

Ο δημοφιλής ηθοποιός προσπαθεί να αποδείξει με κάθε τρόπο πως δεν ευθύνεται αυτός για το μοιραίο περιστατικό και πως κάποιος άλλος έβαλε την σφαίρα στο όπλο με σκοπό να τον ενοχοποιήσει. Στην επιστολή που δημοσίευσε ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν μοιράστηκε επιστολή στον λογαριασμό του στο Instagram, την οποία υπογράφουν μέλη του συνεργείου της ταινίας Rust, τα οποία υπερασπίζονται την παραγωγή της ταινίας, στα γυρίσματα της οποίας σκοτώθηκε η διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς από μια πραγματική σφαίρα. 

Σε μια ανοικτή μακροσκελή επιστολή, η διανομή και τα μέλη του συνεργείου διαψεύδουν την εικόνα που έχουν περιγράψει άλλα μέλη του συνεργείου του Rust ως μιας παραγωγής, όπου δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας και αντιθέτως περιέγραψαν ένα σετ όπου το ηθικό ήταν στα ύψη και οι εργασιακές συνθήκες καλές. 

Διάβασε Επίσης: Νέα Υόρκη: Θα επιτρέψει στους αλλοδαπούς κατοίκους της να ψηφίζουν 

«Οι περιγραφές του Rust ως έναν χαοτικό, επικίνδυνο χώρο εργασίας, που ευνοούσε την εκμετάλλευση, είναι ψευδείς και αποσπούν την προσοχή από αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία: τη μνήμη της Χαλίνα Χάτσινς και την ανάγκη να βρεθούν σύγχρονες εναλλακτικές στις αναχρονιστικές πρακτικές της βιομηχανίας των όπλων και ασφαλείας», αναφέρεται στην επιστολή, την οποία ανήρτησε ο Μπάλντουιν και υπογράφουν 25 μέλη του καστ και του συνεργείου. 
 
Η Χάτσινς, η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, σκοτώθηκε και ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα τραυματίστηκε, όταν ένα όπλο που χειριζόταν ο Μπάλντουιν, στο σετ στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, έριξε μια πραγματική σφαίρα. 

Ο ηθοποιός αρνήθηκε την ευθύνη για τον μοιραίο πυροβολισμό σε μια τηλεοπτική συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα. Οι υπογράφοντες την επιστολή παραδέχονται πως «λίγα μέλη του συνεργείου» είχαν παραιτηθεί πριν από το δυστύχημα», όμως τονίζουν ότι η πλειοψηφία είχε παραμείνει. «Οι λίγοι δυσαρεστημένοι δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις όλων μας», σημειώνεται στην επιστολή. 

 

Πηγή

Loader