Αλλαγές στις χρεώσεις του Netflix

Αλλαγές στις χρεώσεις του Netflix

Οι σειρές που επιστρέφουν στην πλατφόρμα

Ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα ήταν τα νέα που επεφύλασσε το Netflix για τους συνδρομητές του. Ας ξεκινήσουμε από τα δυσάρεστα.

Το Netflix θέλοντας να στρέψει όσους περισσότερους χρήστες γίνεται στο ακριβότερο πακέτο του, ανακοίνωσε πως θα καταργήσει εντελώς το μεσαίο ‘Τυπικό’ πακέτο. Η αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει στην Αμερική και στον Καναδά και έπειτα θα επεκταθεί σε άλλες χώρες που έχουν το εισαγωγικό πακέτο με διαφημίσεις.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας, με τα στελέχη της να δηλώνουν:

Το τέταρτο τρίμηνο του 23, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο πριν από αυτό, τα μέλη του προγράμματος με τις διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά σχεδόν 70%, χάρη στις βελτιώσεις των όσων προσφέρουμε (όπως για παράδειγμα οι λήψεις) και η σταδιακή κατάργηση του προγράμματος Basic για τα νέα και τα επανερχόμενα μέλη στις αγορές που υπάρχει το πακέτο των διαφημίσεων.

Το πρόγραμμα με τις διαφημίσεις αντιπροσωπεύει πλέον το 40% όλων των εγγεγραμμένων μελών του Netflix στις διαφημιστικές μας αγορές. Έτσι, σκοπεύουμε να αποσύρουμε εντελώς το βασικό μας πακέτο σε ορισμένες από τις χώρες αυτές, ξεκινώντας με τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο το δεύτερο τρίμηνο, συνεχίζοντας από εκεί. Πάμε στα ευχάριστα τώρα. Μετά από μία επιστολή που έστειλε το Netflix στους μετόχους του την Τρίτη 23/1, τους ενημερώνει για τις σειρές που θα επιστρέψουν μέσα στο 2024, μεταξύ των οποίων και το Squid game, το οποίο περιμέναμε να καθυστερήσει για το 2025. Η ανακοίνωση ανέφερε:

Κοιτάζοντας μπροστά, παρά τις περσινές απεργίες που ακύρωσαν την κυκλοφορία ορισμένων τίτλων, έχουμε ένα μεγάλο, τολμηρό πλάνο για το 2024. Το κοινό θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε επιτυχημένα δράματα όπως τα The Diplomat (season 2), Bridgerton (season 3), Squid Game (season 2) και Empress (season 2).

Αλλά σειρές και εκπομπές όπως τα Tour de France: Unchained, Love is Blind, F1: Drive to Survive, Full Swing και η καινούργια σειρά 3 Body Problem που είναι βασισμένη σε βιβλίο και έρχεται από τους δημιουργούς του Game of Thrones.  

Loader