Άλλαξε μόνιμα το χρώμα των ματιών της χωρίς φακούς επαφής

Άλλαξε μόνιμα το χρώμα των ματιών της χωρίς φακούς επαφής

Το περίεργο της ημέρας

Αν κάποιος έχει αποφασίσει να αλλάξει μόνιμα το χρώμα των ματιών του πλέον υπάρχει διαδικασία, αν και μπορεί να υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες που θα σας απαριθμήσουμε και συγκέντρωσε η NY Post που ανέδειξε το θέμα.

Αν κανείς είναι πρόθυμος να αναλάβει τους πολλούς και σοβαρούς κινδύνους, στους οποίους περιλαμβάνονται από το πρήξιμο, ως γλαύκωμα, μερική ή ολική τύφλωση, υπάρχει επέμβαση αλλαγής του χρώματος της ίριδας, μια ακόμα διαδικασία αισθητικής (και όχι ιατρικής) που μάλιστα έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.

Η διαδικασία, γνωστή ως keratopigmentation (σ.σ. κερατομελάγχρωση ή κερατοχρωματοποίηση), περιλαμβάνει τη χρήση λέιζερ για τη δημιουργία μιας σήραγγας στον επιφανειακό κερατοειδή, προκειμένου να τοποθετηθεί χρωστική ουσία, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλές τρομακτικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της τύφλωσης – για να μην αναφέρουμε ότι δεν έχει έγκριση για αισθητική χρήση.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η γαλλική εταιρεία New Color, ειδικοί στην κερατοχρωματοποίηση, μοιράστηκε πλάνα μιας ασθενούς που άλλαξε τα καστανά της μάτια σε ένα έντονο, ζωντανό μπλε, σε ένα κλιπ που σημείωσε 16 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

 

@new_color_flaak 🪞Mirror sequence of eye color change🪞 Eye color change using the FLAAK Pro technique, the most advanced and natural keratopigmentation ☝🏼 You dream about changing the color of your eyes ? Send us a PM 💌 #newcolor #flaak #keratopigmentation #visumax #visumax800 #eye #eyecolorchange #pourtoi #kerato #reaction #eyecolorchange #CapCut ♬ son original - new_color_flaak

Μέχρι τι ρίσκο προτίθεται να πάρει κάποιος για μια αισθητική βελτίωση;

Οι περισσότεροι θεατές έμειναν άναυδοι από την επέμβαση, παρομοιάζοντας την εμφάνιση μετά την επέμβαση με ένα βλέμμα που θα μπορούσε να επιτευχθεί απλά με τη χρήση χρωματιστών φακών επαφής.

«Γιατί κάποιος να θέλει μπλε μάτια», διερωτήθηκε ένα άτομο. «Έχω μπλε μάτια και δεν μπορώ να δω ούτε όταν βγαίνει ο ήλιος! Τα παιδιά μου έχουν όλα καστανά μάτια και βλέπουν τα πάντα». «Αναρωτιέμαι πώς αυτό επηρεάζει το μάτι με την πάροδο του χρόνου», αναρωτήθηκε κάποιος άλλος.

«Ακριβώς ΓΙΑΤΙ;;;;» σχολίασε ένας άλλος χρήστης με τρόμο, συμφωνώντας με τους υπόλοιπους σχολιαστές.

 

Η γνώμη του ειδικού

Ο Dr. Κόλιν Μακ Κάνελ, καθηγητής κλινικής οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, δήλωσε στο Healthline ότι είναι «κακή ιδέα» να ακολουθήσει κανείς «οποιαδήποτε περιττή οφθαλμολογική επέμβαση» λόγω του κινδύνου επιπλοκών, αναφερόμενος στο παράδειγμα του μοντέλου Ναντίν Μπρούνα που ταξίδεψε στην Κολομβία για να αλλάξει τα καστανά μάτια της σε ένα φωτεινό γκρι, υποβαλλόμενη σε μια διαφορετική διαδικασία που χρησιμοποιεί εμφύτευμα σιλικόνης. Έχασε το 80% της όρασής της στο δεξί της μάτι και το 50% στο αριστερό.

«Πριν από αυτή την επέμβαση, τα μάτια μου ήταν απολύτως υγιή. Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ήμουν τόσο αφελής», δήλωσε η ίδια το 2018, σύμφωνα με το Healthline.

«Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ένα εμφύτευμα στο μπροστινό μέρος του ματιού να παρουσιάσει, με τον καιρό, προβλήματα. Η φλεγμονή, το γλαύκωμα, ο καταρράκτης και η ανάγκη για μεταμόσχευση κερατοειδούς, όπως υπέστη η κ. Μπρούνα, είναι αυτά που θα περίμενε κανείς ως επιπλοκές», δήλωσε ο Μακ Κάνελ. «Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να έχει υποστεί μόλυνση στο εσωτερικό του ματιού, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια του ματιού συνολικά».

«Ένα από τα κύρια ζητήματα είναι ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά για τη διαδικασία ώστε να πούμε αν θα προκαλέσει ή όχι προβλήματα όπως το γλαύκωμα στην πορεία», δήλωσε στο Vision Center ο Dr. Ivan Schwab, κλινικός εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.

Loader