Álvaro Morte: Ο Professor μιλάει για τη μάχη του με τον καρκίνο

Álvaro Morte: Ο Professor μιλάει για τη μάχη του με τον καρκίνο

Λίγο έλειψε να χάσει το πόδι του 

Ο Professor είναι ένας από τους αγαπημένους ήρωες στην παγκόσμιου φήμης σειρά του Netflix, “La casa de papel”. 

Ο Alvaro Morte σε συνέντευξη του αποκάλυψε ένα άγνωστο γεγονός της ζωής του. Ήταν 30 ετών όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο μηρό. Ο ίδιος τονίζει πως: «Αποφάσισα πως τέτοιες δυσκολίες μπορεί ο καθένας να συναντήσει στη ζωή του. Πρέπει να τις αντιμετωπίζεις».  

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Álvaro Morte ήταν εντελώς άγνωστος. Σήμερα, χάρη στο ρόλο του "Καθηγητή" στη δημοφιλή σειρά του Netflix La Casa De Papel που έριξε πρόσφατα αυλαία, είναι ένας από τους πιο περιζήτητους Ισπανούς ηθοποιούς. Όμως αυτό που έχει σημαδέψει τη ζωή του περισσότερο ακόμα κι από την επιτυχία της σειράς που τον ανέδειξε ήταν η μάχη του με τον καρκίνο. Μιλώντας πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη ο ηθοποιός αποκάλυψε όσα συνέβησαν πριν από 16 χρόνια. 

"Όταν ήμουν 30 ετών διαγνώστηκα με καρκίνο στον αριστερό μηρό. Κινδύνεψα να χάσω το πόδι μου και πίστεψα ότι θα πεθάνω". Σε εκείνη τη σκοτεινή περίοδο ο Morte έπρεπε να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις θεραπείες, αλλά και τις αρνητικές σκέψεις που λίγο έλειψε να τον οδηγήσουν σε κατάθλιψη. "Αποφάσισα ότι τέτοια εμπόδια μπορεί ο καθένας να συναντήσει στη ζωή του και πρέπει να τα αντιμετωπίσει". Ο ίδιος στο τέλος κέρδισε τη μάχη του κι όπως λέει σήμερα "νομίζω ότι το πιο έξυπνο πράγμα στη ζωή είναι να βρίσκεις πάντα κάτι για να πίνεις στην υγειά του, κι εγώ έχω πολλά". 

Διάβασε επίσης: Οι εργαζόμενοι στην Google υποχρεούνται να εμβιολιαστούν 

Παρόλο που τα χρόνια που ακολούθησαν η καριέρα του Álvaro Morte (το πραγματικό του όνομα είναι Antonio Garcia) απογειώθηκε, ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος. "Θυμίζω πάντα στον εαυτό μου ότι ξεκίνησα από το μηδέν. Δεν είχα κάποιον να μου ανοίξει τις πόρτες. Έχω σπουδάσει υποκριτική και έχω δουλέψει στα χειρότερα θέατρα στην Ισπανία όπως και πολλοί άλλοι. Προσπαθώ να μην τα ξεχάσω αυτά", εξήγησε τον περασμένο Αύγουστο σε συνέντευξή του στο Vanity Fair. Συμπλήρωσε επίσης ότι παρά τη φήμη που έχει αποκτήσει, έχει ακόμα τους ίδιους φίλους που είχε και πριν την επιτυχία. "Πάντα προσπαθώ να διαχωρίζω τη δουλειά από την προσωπική ζωή μου, οπότε οι παλιοί μου φίλοι με αντιμετωπίζουν όπως συνήθως. και εκπλήσσονται όσο κι εγώ με όλα τα παράλογα πράγματα που μου συμβαίνουν χάρη στο επάγγελμά μου". 

Ο Morte είναι παντρεμένος με την Ισπανίδα στυλίστρια Blanca Clemente με την οποία το 2014 απέκτησε τα δίδυμα Julieta και Leon. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την οικογένειά του ως "το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου" . Και, με όλο τον σεβασμό στους θαυμαστές του που τον θεωρούν "sex symbol” δηλώνει "πραγματικά δεν νομίζω ότι είμαι! Αλλά αν ισχύει, είναι ωραίο που ο Καθηγητής θεωρείται σέξι χάρη στην ευφυΐα του, ειδικά σε έναν κόσμο όπου οι σμιλεμένοι κοιλιακοί και το μαύρισμα θεωρούνται πιο σημαντικά. Το ότι αρέσει τόσο ένας τύπος, μάλλον σπασίκλας και με γειρτούς ώμους, μου φαίνεται ότι είναι ένα θετικό αντίβαρο στην επιπολαιότητα". 

Πηγή

Loader