Το άλυτο, ανατριχιαστικό μυστήριο με τους 3 φαροφύλακες που εξαφανίστηκαν

Το άλυτο, ανατριχιαστικό μυστήριο με τους 3 φαροφύλακες που εξαφανίστηκαν

Η πραγματική ιστορία που έγινε ταινία

Τι απέγιναν οι τρεις φαροφύλακες του νησιού Flannan της Σκωτίας;

Σε ένα νήμα του Reddit, τα μέλη αναφέρουν τα πιο ανατριχιαστικά άλυτα μυστήρια που τους στοιχειώνουν μέχρι σήμερα. Ένα από αυτά μας κέντρισε το ενδιαφέρον, λέει το thoughtcatalog.

Το συγκεκριμένο, λέει:

«Κάποτε, στο απομονωμένο νησί Flannan των Εβρίδων, στη βόρεια Σκωτία, ζούσαν 3 φαροφύλακες οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη διατήρηση του φάρου. Μια μέρα, όταν τους επισκέφτηκε το πλοίο εφοδιασμού, βρήκε το νησί άδειο. Οι φαροφύλακες είχαν εξαφανιστεί. Ο καπετάνιος και μερικά μέλη του πληρώματος πήγαν να ερευνήσουν την περιοχή. Δύο από τα τρία αδιάβροχα παλτό των φαροφυλάκων έλειπαν από τις κρεμάστρες τους και τα σκόρπια αντικείμενα στην κουζίνα έδειχναν ότι εγκατέλειψαν το φάρο βιαστικά.

545454544
Ο φάρος όπου βρισκόντουσαν. dailymail.co.uk

Το ημερολόγιο τους περιέγραφε πώς ένας από τους φύλακες δεν μιλούσε καθόλου και ο άλλος έκλαιγε συνεχώς για ώρες. Ο φόβος τους έμοιαζαν να προέρχεται από μια «ισχυρή καταιγίδα, που πλησίαζε από μακριά». Γιατί όμως φοβόντουσαν τόσο πολύ μια απλή καταιγίδα; Το ημερολόγιο αναφέρει επίσης ότι αγκαλιάστηκαν και προσεύχονταν να τελειώσει η καταιγίδα. Η τελευταία καταχώρηση αναφέρει: «Η καταιγίδα πέρασε, οι ουρανοί είναι ήρεμοι, ο θεός είναι πάνω από όλα».

434545554
Οι φαροφύλακες (από αριστερά) Thomas Marshall, Donald MacArthur και James Ducat, που εξαφανίστηκαν στις 15 Δεκεμβρίου του 1900χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος. 

Τα σώματά τους δεν βρέθηκαν ποτέ και η αιτία του θανάτου τους παραμένει μυστήριο μέχρι σήμερα. Η πιο πιθανή θεωρία είναι ότι παρασύρθηκαν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της καταιγίδας. Αλλά υπάρχει και μια τελευταία λεπτομέρεια: η ισχυρή καταιγίδα που περιγράφεται στο ημερολόγιο δεν έχει καταγραφεί πουθενά και η μετεωρολογική υπηρεσία της περιοχής αναφέρει ότι τη συγκεκριμένη μέρα ο ουρανός ήταν καθαρός.»

Το 2019, η ιστορία των τριών φαροφυλάκων έγινε ταινία με τον τίτλο «The Vanishing».

Από Δημήτρης Καβατζικλής

Πηγή

Loader