Αναβλήθηκε εκτέλεση θανατοποινίτη επειδή βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό

Αναβλήθηκε εκτέλεση θανατοποινίτη επειδή βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό

Για ανθρωπιστικούς λόγους...λένε

Η Σιγκαπούρη ανέβαλε την εκτέλεση θανατοποινίτη με χαμηλό IQ. 

Δικαστήριο στην Σιγκαπούρη διέταξε την αναβολή της εκτέλεσης ενός 33χρονου που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών «για λόγους κοινής λογικής και ανθρωπιάς», αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η εκτέλεση του Ναγκαένθραν Νταρμάλινγκαμ από την Μαλαισία προγραμματιζόταν για σήμερα το πρωί, Τετάρτη. Δικαστήριο συνήλθε για να αποφανθεί σχετικά με ύστατη έφεση που άσκησαν οι δικηγόροι του με το επιχείρημα ότι ο καταδικασθείς δεν θα πρέπει να απαγχονιστεί καθώς δεν έχει σώας τας φρένας.

Η υπόθεση του 33χρονου έχει προσελκύσει διεθνώς προσοχή, με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, ομάδα ειδικών του ΟΗΕ και τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον να βρίσκονται μεταξύ αυτών που απηύθυναν έκκληση στην Σιγκαπούρη για την μετατροπή της θανατικής ποινής που του επιβλήθηκε.

«Οφείλουμε να στηριχθούμε στη λογική, την κοινή λογική και την ανθρωπιά», δήλωσε ο δικαστής Άντριου Φανγκ, παίρνοντας θέση υπέρ της αναβολής της εκτέλεσής του.

Ο Ναγκαένθραν Νταρμάλινγκαμ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2009 για λαθρεμπόριο περίπου 42,72 γραμμαρίων καθαρής ηρωίνης και οι δικηγόροι του είχαν ασκήσει μια ύστατη έφεση 11 ώρες πριν από την εκτέλεσή του με το επιχείρημα ότι δεν είναι διανοητικά καλά.

334434343
Φωτογραφία: EPA

Ο δικηγόρος του 33χρονου, δήλωσε ότι ο απαγχονισμός του θα συνιστά παραβίαση του Συντάγματος της Σιγκαπούρης διότι δεν είναι καλά διανοητικά.

Μαζί με ακτιβιστές δηλώνουν ότι η διανοητική του κατάσταση βρίσκεται σε επίπεδο στο οποίο αναγνωρίζεται ότι έχει διανοητική αναπηρία και ότι ο 33χρονος έχει κι άλλες διαταραχές που επηρεάζουν την λήψη αποφάσεων και τον έλεγχο των παρορμήσεών του.

Οι αρχές είχαν προηγουμένως ανακοινώσει ότι τα δικαστήρια της Σιγκαπούρης είχαν ικανοποιητικά στοιχεία για το ότι ο καταδικασθείς γνώριζε τι έπραττε.  

Πηγή

Loader