Ανοιχτό κάλεσμα για το Ksoporti Art Weekend 2024 στην Πάφο

Ανοιχτό κάλεσμα για το Ksoporti Art Weekend 2024 στην Πάφο

Η διορία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 17 Μαρτίου, στις 23.00

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Ksoporti Art Weekend 2024, το τέταρτο κατά σειρά τριήμερο καλλιτεχνικό φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί φέτος στην Πάφο, από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου. Η διορία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 17 Μαρτίου, στις 23.00.

Το Ksoporti Art Weekend είναι ένα ετήσιο νομαδικό φεστιβάλ που αναδεικνύει την πλούσια σύγχρονη εικαστική σκηνή της Κύπρου και δημιουργεί μια εμπειρία που επιτρέπει την άμεση επαφή μεταξύ καλλιτεχνών, γκαλερί, εικαστικών κέντρων και κοινού. Μια από τις φιλοδοξίες του Ksoporti Art Weekend είναι να παρουσιάσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της εικαστικής σκηνής κάθε πόλης. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε αρχικά στη Λεμεσό, το 2019 και το 2022, και το 2023 ταξίδεψε στη Λάρνακα. Αυτή την άνοιξη έρχεται στο επίκεντρο η εικαστική κοινότητα της Πάφου. 

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ, καλλιτέχνες, γκαλερί και εικαστικά κέντρα ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό προσφέροντας στους επισκέπτες και τις επισκέπτριες την ιδιαίτερη ευκαιρία να γνωρίσουν τη δημιουργική διαδικασία από πρώτο χέρι και να εξοικειωθούν με το τοπικό καλλιτεχνικό οικοσύστημα. Προσκαλούμε τους καλλιτέχνες με στούντιο, τα εικαστικά κέντρα και τις γκαλερί της Πάφου να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.  

Διαδικασία αίτησης και επιλογής

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο Ksoporti Art Weekend είναι οι ενδιαφερόμενοι/ες να έχουν ένα στούντιο ή εκθεσιακό χώρο που να βρίσκεται στην Πάφο. 

Οι καλλιτέχνες/ιδες και οι εκπρόσωποι των εκθεσιακών χώρων θα πρέπει να παρευρίσκονται στον εκάστοτε χώρο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.   

Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή, οι συμμετέχοντες/έχουσες καλούνται να καταθέσουν κόστος συμμετοχής €50.   

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι τις 17 Μαρτίου μέσω mail στο [email protected] ή μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα στο www.ksoporti.com.

Η ομάδα του  Ksoporti Art Weekend

Νεφέλη Στυλιανού

Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια 

Ελεάννα Αβούρη

Υπεύθυνη Καλλιτεχνών και Σύμβουλος Επικοινωνίας 

Σάββας Αντρέου

Συντονιστής Εκδήλωσης και Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης

  ksoporti

 

Loader