Απεβίωσε η μεγάλη κυρία του θέατρου Μάγια Λυμπεροπούλου

Απεβίωσε η μεγάλη κυρία του θέατρου Μάγια Λυμπεροπούλου

Η ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Ιουλίου, σε ηλικία 81 ετών. 

Η μεγάλη κυρία του θεάτρου πέθανε από έμφραγμα. Όπως έγραψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαρηγιάννης σε ανάρτηση του στο facebook «το ελληνικό θέατρο έχασε σήμερα, από έμφραγμα, στις 14.30, μια Μεγάλη -με την ουσιαστική σημασία της λέξης- Ηθοποιό. Μπορεί και τη μεγαλύτερη. Έφυγε, όπως μου είπε η Βίκυ Βολιώτη, μαθήτριά της και ο πιο κοντινός της άνθρωπος, όπως το ήθελε: μόνη, ανεξάρτητη, χωρίς να ταλαιπωρηθεί, με κάποιους ανθρώπους που της άξιζαν γύρω της».


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Αλκυόνη Παπαδάκη: Η ζωή δεν προδίδει τους πραγματικούς εραστές της


Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου 1940. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα, κρυφά από τους γονείς της, όπως είχε πει σε συνέντευξη της, υποκριτική στο Θεάτρο Τέχνης, όπου και έκανε το ντεμπούτο της. Παρέμεινε στο Τέχνης, πρωταγωνιστώντας στις παραστάσεις του Κάρολου Κουν μέχρι το 1970, οπότε και πήγε στη Γαλλία για να σπουδάσει κινηματογράφο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, και άλλους θιάσους αναλαμβάνοντας μεγάλους και απαιτητικούς ρόλους.

Είχε πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Οι δούλες» (2005), «Ιλιάδα» (2010), «’Αγγελοι στην Αμερική» (2010), «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» (2013), «Ο θείος Βάνιας» (2009), «Η τριλογία του παραθερισμού» (2011) κ.ά.

Είχε διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Πηγή 

Loader