Από το όραμα στην πραγματικότητα: 10 χρόνια προσφοράς του Ιδρύματος Andrey & Julia Dashin’s Foundation

Από το όραμα στην πραγματικότητα: 10 χρόνια προσφοράς του Ιδρύματος Andrey & Julia Dashin’s Foundation

Μια δεκαετία με σπουδαίο έργο και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

Την τελευταία δεκαετία, το Ίδρυμα Andrey & Julia Dashin’s Foundation έχει αποτελέσει παράδειγμα στήριξης και ενίσχυσης της ευρύτερης κοινωνίας της Κύπρου, λόγω της σημαντικής και στοχευμένης του δράσης. Μέσω του έργου προσφοράς που υλοποιήθηκε, το Ίδρυμα έχει ακολουθήσει ένα μονοπάτι γεμάτο αγάπη, συμπόνια, αφοσίωση και θέληση για αλλαγή. Καθώς φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στο νησί, αναδεικνύουμε ισχυρές μαρτυρίες συνεργατών - εκπροσώπων ΜΚΟ, που έχουν λάβει σημαντική στήριξη από το Ίδρυμα κατά τα προηγούμενα χρόνια, και που αναδεικνύουν τον βαθύ αντίκτυπο των δράσεων και πρωτοβουλιών του.

Ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε ουσιαστική αλλαγή

Η αποστολή του Ιδρύματος, καθοδηγούμενη από το όραμα των ιδρυτών του Andrey και Julia Dashin, είναι να υποστηρίζει, να περιλαμβάνει και να ενδυναμώνει. Αναπολώντας την μέχρι σήμερα πορεία τους, ο Andrey Dashin, επιχειρηματίας, ιδρυτής του Exinity Group και ιδρυτής του Andrey & Julia Dashin’s Foundation, τονίζει τη σημασία της κοινωνικής ένταξης, τόσο ως ηθική υποχρέωση, όσο και ως επένδυση ζωτικής σημασίας σε μια σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία. «Καλούμε όλους να συμπορευθούν μαζί μας και να γίνουν πρεσβευτές αλλαγής, για να μπορέσουμε έτσι να συνεχίσουμε να χτίζουμε έναν κόσμο όπου ο σεβασμός και οι ευκαιρίες θα παρέχονται σε όλους». Αυτές οι δράσεις υπογραμμίζουν την πίστη και αφοσίωση του Ιδρύματος στη δύναμη των κοινών προσπαθειών από διαφορετικά κοινωνικά σύνολα για την καλλιέργεια ενός κόσμου περισσότερο δεκτικού, ανθρώπινου και συμπονετικού.

43

Αντηχώντας αυτό το συναίσθημα, η Julia Dashina επισημαίνει τη δέσμευση του Ιδρύματος στη διάδοση της αγάπης και της καλοσύνης, μέσω των έργων και δράσεων που υλοποιεί. Από την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη, έως τις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, το έργο του Ιδρύματος έχει δημιουργήσει ένα πιο υγειές περιβάλλον και έχει υποστηρίξει πολλά παιδιά με ειδικές ανάγκες. «Οι ατομικές ενέργειες ενώ είναι σημαντικές, πολλές φορές δεν είναι αρκετές. Ενωμένοι όμως μπορούμε να επιτύχουμε ουσιαστική αλλαγή,» δηλώνει. Αυτό το μήνυμα συλλογικού αντίκτυπου, αναδεικνύεται μέσα από τις πολλαπλές ενέργειες του Ιδρύματος οι οποίες επικεντρώνονται στην κυπριακή κοινωνία και έχουν αφήσει το αποτύπωμα του Ιδρύματος την τελευταία δεκαετία.

1

Η κυρία Nataliya Ryaba, επικεφαλής του Ιδρύματος, εκφράζει την ουσία της πορείας του Ιδρύματος αναφέροντας ότι: «Κατά τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας, το Ίδρυμα έχει διανύσει ένα εξαιρετικό ταξίδι, γεμάτο με αισθήματα συμπόνιας, δέσμευσης και θέλησης για αλλαγή.» Καθώς γιορτάζουμε αυτά τα σημαντικά επιτεύγματα, ανυπομονούμε με ενθουσιασμό για τις μελλοντικές δράσεις που προγραμματίζονται.

3

Μαρτυρίες συνεργατών για τον αντίκτυπο των δράσεων και πρωτοβουλιών του Ιδρύματος

Little Odysseus: Επαναστατική εκπαίδευση

Η Άντζελα Χαλκιοπούλου, καταξιωμένη εκπαιδευτικός και ιδρυτής του Little Odysseus, μοιράζεται την εμπειρία της μέσα από τη συνεργασία με το Andrey & Julia Dashin’s Foundation εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη στήριξη. «Χάρη στις εγκάρδιες χορηγίες του Ιδρύματος, η εναλλακτική, εμπειρική εκπαίδευση μέσω ιστοριών που καλλιεργούν κριτική και δημιουργική σκέψη, έγιναν πραγματικότητα για πολλά δημόσια σχολεία στην Κύπρο,» σημειώνει. Αυτή η συνεργασία έχει αποσπάσει πολλά διεθνή και τοπικά εκπαιδευτικά βραβεία, αποδεικνύοντας τον βαθύ αντίκτυπο προγραμμάτων όπως το «Alice Discovers» και το «Journalists of the Future». Αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν προωθήσει μια περιεκτική και ποικίλη εκπαίδευση, εξαλείφοντας τις διακρίσεις λόγω οικονομικών, κοινωνικών ή υγειονομικών συνθηκών. «Το Little Odysseus νοιώθει ιδιαίτερη τιμή που είναι συνεργάτης του Ιδρύματος σε αυτό το ταξίδι γνώσης,» καταλήγει η κα. Χαλκιοπούλου.

OPAP Limassol Marathon: Ενδυνάμωση νέων αθλητών

Ο Ανδρέας Σπύρου, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του OPAP Limassol Marathon, αναπολεί τη συνεργασία με το Andrey & Julia Dashin’s Foundation που ξεκίνησε το 2017 με τη δημιουργία αγώνα για νέους. «Χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Andrey & Julia Dashin, διαμορφώσαμε τον ετήσιο αγώνα Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race, με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά,» εξηγεί. Κάθε χρόνο, περίπου 1,000 νέοι αθλητές, ηλικίας 6 έως 12 ετών, βιώνουν την εμπειρία συμμετοχής σε πραγματικό αγώνα, παίρνουν μετάλλια και φανέλες για τη συμμετοχή τους, σακούλες με δώρα, αλλά και αριθμούς BIB. Αυτή η συνεργασία έχει καθιερώσει τον αγώνα νέων ως βασικό στοιχείο του OPAP Limassol Marathon, προωθώντας τον αθλητισμό, την κοινωνική οικοδόμηση και τον κοινωνικό ακτιβισμό. «Είμαστε απεριόριστα ευγνώμονες για αυτή τη συνεργασία, που εμπλουτίζει την εμπειρία των νέων μας δρομέων και ενισχύει τον ιστό της κοινότητάς μας,» σχολιάζει ο κ. Σπύρου.

Hope for Children: Με στόχο την ευημερία των παιδιών 

Η Άντρια Νεοκλέους, Εκτελεστική Διευθύντρια του "Hope for Children" CRC Policy Center, εκφράζει βαθιά ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη που λαμβάνει από τη συνεργασία με το Ίδρυμα Andrey & Julia Dashin. «Μέσω της ετήσιας χορηγίας του προγράμματος “Θεραπείες Χορού”, το Ίδρυμα έχει επηρεάσει τη θεραπευτική διαδρομή των πιο ευάλωτων παιδιών από σύνθετα τραύματα,» ανέφερε. Αυτή η συνεργασία έχει διευκολύνει εξειδικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, φέρνοντας φως και ανθεκτικότητα στις ζωές αυτών των παιδιών. «Η αφοσίωση και η βαθιά δέσμευση του Ιδρύματος Andrey & Julia Dashin στα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών, ήταν στο προσκήνιο της συνεργασίας μας και στο να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των παιδιών,» καταλήγει η κα. Νεοκλέους.

Μια δεκαετία με σπουδαίο έργο και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

Καθώς το Andrey & Julia Dashin’s Foundation γιορτάζει αυτό το σημαντικό ορόσημο, οι μαρτυρίες συνεργατών από διάφορες ΜΚΟ τονίζουν τον βαθύ και διαρκή αντίκτυπο της υποστήριξης που έλαβαν και λαμβάνουν. Η ακλόνητη δέσμευση του Ιδρύματος έχει συνδράμει σημαντικά στην ένταξη και αποδοχή παιδιών στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης νέων αθλητών και θεραπειών για ευάλωτα παιδιά.

Κοιτάζοντας το μέλλον, το Ίδρυμα παραμένει αφοσιωμένο στην αποστολή του να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου ο σεβασμός και οι ευκαιρίες θα παρέχονται σε όλους, χτίζοντας παράλληλα την κληρονομιά του με εναλλακτικές μεθόδους αλλαγής, θεραπείας και εκπαίδευσης. Η επόμενη δεκαετία υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες με το Ίδρυμα να συνεχίζει να εμπνέει, να υποστηρίζει και να ενδυναμώνει όσους το έχουν ανάγκη.

Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation προσκαλεί όλους να γίνουν μέρος αυτής της αλλαγής που έχει αντίκτυπο και πέραν από τους ορίζοντες της Κύπρου. Με συλλογικές προσπάθειες, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας κόσμος όπου η συμπόνια, η ένταξη και οι ευκαιρίες δεν είναι ιδανικά, αλλά πραγματικότα για όλους.

Καθώς το Andrey & Julia Dashin’s Foundation προχωρά στο μέλλον με ελπίδα και αποφασιστικότητα, η στήριξη και η ενεργή συμμετοχή της κυπριακής κοινωνίας είναι καθοριστική. Μαζί, έχουν τη δύναμη να πετύχουν σπουδαία πράγματα, διασφαλίζοντας ένα πιο φωτεινό και ανοιχτό μέλλον για όλους.

5

Loader