Από σήμερα γεμίζει η Λάρνακα με kitesurfers

Από σήμερα γεμίζει η Λάρνακα με kitesurfers

Ξεκινάει σήμερα το 8ο King of Kite και ολοκληρώνεται την Κυριακή

Αρχίζει σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 8 του μήνα, στη περιοχή Σοφτάδες της επαρχίας Λάρνακας, το 8ο "King of Kite", με τη συμμετοχή πέραν των 120 αθλητών του Kitesurfing από την Κύπρο και το εξωτερικό.
 
Τη διοργάνωση στηρίζει το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ).
 
Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται ότι «το Kitesurfing είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο υδάτινο σπορ παγκοσμίως και η Κύπρος φιλοξενεί για όγδοη χρονιά μια από τις πιο συναρπαστικές και πολλά υποσχόμενες διοργανώσεις της ανατολικής Μεσογείου. Το King of Kite διεξάγεται από τις 5 μέχρι τις 8 Αυγούστου 2021 στην παραλία Σοφτάδες στη Λάρνακα, προσελκύοντας πέραν των 120 αθλητών».
 
Προστίθεται ότι «οι καλύτεροι Κύπριοι kitesurfers θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν απέναντι σε κορυφαίους αθλητές από το Ισραήλ, την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς επίσης και Βρετανούς και Ρώσους μόνιμους κάτοικους Κύπρου. Φέτος φιλοξενείται ο επαγγελματίας kitesurfer Louka Pitot από τον Μαυρίκιο ο οποίος αναμένεται να εντυπωσιάσει με την ενέργεια, τη δύναμη και την επιδεξιότητα του».
 
 Επιπλέον, φέτος ο αγώνας «χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες: το Freestyle, Big Air, Open Slalom, Foil Slalom και Juniors. Στο slalom που είναι αγώνας ταχύτητας, αναμένονται περίπου 90 αθλητές, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες, όπου οι αθλητές κρίνονται για τα κόλπα και τα άλματα που θα κάνουν στον αέρα, αναμένονται γύρω στους 40».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το King of Kite αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Kitesurfing (Αετοσανίδας) και τη μοναδική διεθνή διοργάνωση Kitesurfing στην Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία των Σοφτάδων στο Κίτι αποτελεί και τη μόνη παραλία στην Κύπρο που έχει τις σχετικές άδειες για φιλοξενία Kitesurfing, ένα άθλημα που για λόγους ασφάλειας δεν μπορεί να φιλοξενηθεί σε ακτές λουόμενων».
 
Σημειώνεται ότι «τo Kahuna Surfhouse κατά το τετραήμερο των αγώνων αναμένεται να προσελκύσει πάνω από χίλιους θεατές, οι οποίοι θα μπορούν εκτός από το να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα από τους επίδοξους kitesurfers, να περάσουν και ένα ξεχωριστό τετραήμερο στη παραλία των Σοφτάδων κάτω από τον καυτό ήλιο παρέα με μουσική, μπύρα και φαγητό».

32323233444
thekitesurfcentre.com

Ο Ηλίας Μαντοβάνης, διοργανωτής  του King of Kite ανέφερε ότι «η Κύπρος είναι ιδανικός προορισμός για kitesurfing, αφού έχει τον αέρα, τη θάλασσα, ηλιοφάνεια και ψηλές θερμοκρασίες τις πιο πολλές μέρες του χρόνου. Είμαστε ευλογημένοι και ήδη πολλοί ξένοι έρχονται στην Κύπρο για Kitesurfing, ενώ εάν επενδύσουμε στο σπορ, τα οφέλη για τον τουρισμό και την οικονομία θα είναι μεγάλα».
 
Πρόσθεσε ότι το Kitesurfing «είναι ένα σχετικά ακριβό σπορ, αφού ένα σετ εξοπλισμού κοστίζει περίπου 2.500 ευρώ, ενώ ένας αθλητής αγώνων δεν περιορίζεται σε ένα σετ. Το 2013 όταν διοργανώσαμε το πρώτο King of Kite η ανταπόκριση αθλητών και θεατών ήταν πέραν του αναμενόμενου και στόχος ήταν εξαρχής να φέρουμε κάποιους επαγγελματίες αθλητές, ώστε μέσα από την τριβή μαζί τους ν’ ανέβει το επίπεδο των Κύπριων αθλητών».
 
Οσον αφορά στο μέλλον του King of Kite, ο κ. Μαντοβάνη είπε πως «όραμα μας είναι η ανάπτυξη της διοργάνωσης ως η σημαντικότερη στη Μεσόγειο, φτάνοντάς την στο επίπεδο αντίστοιχων διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ασία. Πρόκειται για ένα σπορ που αναπτύσσεται παγκοσμίως».
 

Loader