Αποζημίωση στον αστυνομικό που «δεν έπρεπε να ήταν πολύ gay»

Αποζημίωση στον αστυνομικό που «δεν έπρεπε να ήταν πολύ gay»

Τζέρτζελο προκαλεί στις ΗΠΑ η υπόθεση του αστυνομικου Keith Wildhaber, καθώς δικαστήριο αποφάσισε να του δόθει αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων και προαγωγή, επειδή έτυχε διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού

Ο 48χρονος είχε κάνει διαδοχικές αιτήσεις να προαχθεί σε υπαστυνόμο, αλλά όλες απορρίπτονταν. Κάποια στιγμή, τον συμβούλευσαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του». Τελικά, το 2017 κατέθεσε μήνυση, κατηγορώντας το αστυνομικό τμήμα για διακρίσεις σε βάρος του, εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού του.

Πέρα από τα 10,25 εκατομμύρια δολάρια που θα πάρει ως αποζημίωση, μετά τον διακανονισμό, ο Wildhaber πήρε και την προαγωγή που τόσες φορές του αρνήθηκαν. Έγινε υπαστυνόμος, επικεφαλής της νέας μονάδας Διαφορετικότητας και Ενσωμάτωσης.

φαφαφα

Παρά το ύψος της αποζημίωσης, ο Wildhaber δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, αφού θέλει να τελειώσει την καριέρα του «με τους δικούς του όρους». Όσο για το τι θα κάνει τα χρήματα, σχεδιάζει να διαθέσει κάποια για την οικογένειά του, αλλά δεν προγραμματίζει να κάνει κάποια μεγάλη αγορά. «Μπορεί να ξοδεύω λίγο περισσότερα για το μεσημεριανό μου», είπε απλά.

Loader