Το Application που ερμηνεύει το νιαούρισμα της γάτας μας

Το Application που ερμηνεύει το νιαούρισμα της γάτας μας

Αυτή η εφαρμογή υπόσχεται ότι μπορεί να το μεταφράσει

Μια νέα εφαρμογή υπόσχεται να μεταφράσει τα νιαουρίσματα του γάτου σου!

Ένας πρώην τεχνικός της Amazon, ο οποίος δούλεψε στην ομάδα που έδωσε ζωή στην ψηφιακή βοηθό Alexa, τώρα έχει βάλει σκοπό να λύσει ένα από τα μυστήρια που «βασανίζει» τους λάτρεις των γατιών: τι θέλουν μας πουν με το χαριτωμένο ή και επίμονο πολλές φορές νιαούρισμά τους;

Ο λόγος για τον Javier Sanchez, ο οποίος εργάζεται πλέον ως project manager στην εταιρία Akvelon. Λάνσαρε την εφαρμογή MeowTalk app, η οποία υποστηρίζει ότι μπορεί να μεταφράσει μια ευρεία γκάμα νιαουρισμάτων. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο KING 5 «Τα νιαουρίσματα δεν είναι γλώσσα. Οι γάτες δεν μιλάνε μεταξύ τους με λέξεις, δεν νιαουρίζουν ποτέ η μια στην άλλη όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον».

cxdffd

Ο ίδιος τόνισε ότι η ραδιοφωνική εκπομπή «The Secret Language of Cats» (η μυστική γλώσσα των γατιών) τον ενέπνευσε για το νέο του πρότζεκτ, ενώ η εμπειρία του με την Alexa τον βοήθησε στη δημιουργία της εφαρμογής που μεταφράζει τους ήχους των αγαπημένων μας τετράποδων.

Ύστερα από έρευνα, ο Sanchez και η ομάδα του κατέληξαν ότι τα νιαουρίσματα της γάτας έχουν εννιά βασικά σημεία επικοινωνίας -μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα «πεινάω», «νιώθω χαρά» και «πονάω».

33445bggf

Στην περιγραφή της εφαρμογής διαβάζουμε ωστόσο ότι, κάθε γάτα έχει και τη δική της φωνή και το δικό της λεξιλόγιο, που ξεπερνά τα 9 «βασικά νιαουρίσματα».

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να εμπλουτίσουν την εφαρμογή με τους ήχους των δικών τους γατιών, αντιστοιχώντας τους με μια συγκεκριμένη ανάγκη (όπως «φαγητό», «άνοιξέ μου να βγω)». Ύστερα από 5-10 φορές που θα ηχογραφήσετε τον ίδιο ήχο, η εφαρμογή θα ξεκινήσει να τον αναγνωρίζει.

Πηγή

Loader