Άσχημα τα νέα από το διάστημα για το μέλλον του πλανήτη μας!

Άσχημα τα νέα από το διάστημα για το μέλλον του πλανήτη μας!

Αστροναύτης στέλνει ανησυχητικό μήνυμα για το μέλλον του πλανήτη

Ανησυχητικά νέα μας φέρνει ο Γάλλος αστροναύτης Τομά Πεσκέ, ο οποίος πέρασε έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και η άποψη του για τον πλανήτη μας δεν είναι και η καλύτερη!

Παρόλο, που ο λογαριασμός του αστροναύτη στο Instagram είναι γεμάτος με όμορφες εικόνες από τη γη, όπως αναφέρει, η ομορφιά αυτή φαίνεται να έχει διαταραχθεί, καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι αρκετά ορατές και από το διάστημα. 

«Όταν κοιτάς τη Γη από τον διαστημικό σταθμό, το τοπίο είναι απόλυτα μαγικό. Δεν είσαι τόσο μακριά, οπότε έχεις ακόμα μια σχετικά κοντινή θέα. Αλλά βλέπεις την καμπυλότητα και βλέπεις την ατμόσφαιρα. Λάμπει μπλε χρώμα. Κόβει την ανάσα η πρώτη φορά που το βλέπεις. Είναι το πιο όμορφο τοπίο που μπορείς να φανταστείς» λέει ο αστροναύτης.

Διάβασε Επίσης: iPhone 14: Είναι έτοιμο να κάνει την εμφάνιση του το νέο smartphone

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thomas Pesquet (@thom_astro)

Ωστόσο, όπως αναφέρει οι συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη μας είναι ακόμη πιο εμφανείς σε σχέση με την τελευταία του επίσκεψη στο διάστημα το 2016. Οι παγετώνες υποχωρούν ορατά και αυξάνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

«Μπορείτε να δείτε πολλές από τις συνέπειες των ανθρώπινων δραστηριοτήτων από το διάστημα. Μερικές από αυτές προέρχονται από την κλιματική αλλαγή, και άλλες από ρύπανση ποταμών, ατμοσφαίρας και άλλα. Το πιο οπτικό ορατό αποτέλεσμα είναι οι παγετώνες που υποχωρούν χρόνο με το χρόνο και αποστολή μετά από αποστολή», σημειώνει ο Πεσκέ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thomas Pesquet (@thom_astro)

Έτσι, μετά την επιστροφή του Πεσκέ στον πλανήτη, λόγω των όσων άσχημων παρατήρησε από το διάστημα, έγινε πρέσβης στο πρόγραμμα Τροφίμων και Αγροτικής Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών (FAO). 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thomas Pesquet (@thom_astro)

«Αν βάλουμε τον εαυτό μας στον σωστό δρόμο, δε θα υπάρχει τίποτα που να μη μπορούμε πλέον να κάνουμε. Κατασκευάσαμε αυτή την απίστευτη εγκατάσταση στο διάστημα [τον διαστημικό σταθμό] για καλούς λόγους. Τον χρησιμοποιούμε καθημερινά, σε ειρηνική συνεργασία μεταξύ χωρών που δεν είναι απαραίτητα φιλικές μεταξύ τους. Στο πλαίσιο αυτό, αν μπορέσουμε να μεταφέρουμε αυτό το μοντέλο στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον στη Γη, νομίζω ότι θα [μπούμε στον σωστό δρόμο]. Είμαστε αρκετά δημιουργικοί, έχουμε την τεχνολογία και έχουμε θέληση. Οπότε είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Αν μπορούμε να κάνουμε έναν διαστημικό σταθμό να πετάξει, τότε μπορούμε να σώσουμε και τον πλανήτη».

Πηγή

Πηγή Φωτογραφίας 

 

Loader