Αθωώνεται ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς;

Αθωώνεται ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς;

Κρατείται φυλακισμένος εδώ και έναν χρόνο για φερόμενο βιασμό ταξιτζή

Την αθώωση του ηθοποιού Γιώργου Καρκά για το αδίκημα του βιασμού πρότεινε σήμερα στην Αθήνα η εισαγγελέας της έδρας, προτάσσοντας την έκθεση DNA και την ανυπαρξία γενετικού υλικού. «Έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρούομενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος. Όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση DNA της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος DNA του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί. Ο γενετιστής κύριος Φιτσιάλος όσον αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA. Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσιας δεν αφήνει περιθώρια» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Μάλιστα, αντέκρουσε και το επιχείρημα του ότι ο κατηγορούμενος ενδέχεται να φορούσε γάντια, επιμένοντας «πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα, καθώς ούτε ο μάρτυρας (οδηγός ταξί) υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα». Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησα να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών ο κατηγορούμενος, ενώ ζήτησε την ενοχή του για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Τι πραγματικά έγινε;

Η υπόθεση με τις κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού Γιώργου Καρκά έχει προκαλέσει στην Ελλάδα σάλο τον τελευταίο ένα χρόνο, τόσο για τον τρόπο που έτυχε χειρισμού από τα μίντια όσο και από την ελληνική αστυνομία.

Σε πρόσφατό της κείμενο η Έλενα Ακρίτα έγραψε χαρακτηριστικά: Η είδηση παραήταν κίτρινη για να την ‘χαλάσουν’ διασταυρώνοντάς κάποιοι δημοσιογράφοι. Δεν συμφέρει αυτό. Δεν πουλάει. Τι έκαναν λοιπόν; Αποδέχτηκαν αβλεπί την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς - όχι να ψάξουν βαθύτερα - αλλά έστω να ξύσουν την επιφάνειά της είδησης. Τυφλή εμπιστοσύνη στην αρχική πηγή, καμία έρευνα και φυσικά καμία προβολή της αντίθετης άποψης. Για να ολοκληρωθεί ο διασυρμός του Γιώργου Καρκά, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε το ανήκουστο: αμόλησε φόρα παρτίδα τις φωτογραφίες του στον Τύπο. Άλλοι που έχουν διαπράξει τα τέρατα, προστατεύονται, τον Καρκά τον κρέμασαν στα μανταλάκια.

Loader