Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις για το 2022 - Ανάμεσα τους και μία ελληνική

Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις για το 2022 - Ανάμεσα τους και μία ελληνική

Η εντυπωσιακή πόλη που φιγουράρει στην πρώτη θέση

Μία πανέμορφη ευρωπαϊκή πόλη, με ένα επιβλητικό κάστρο στην κορυφή ενός λόφου και μια σειρά από ιστορικά κτίρια που προκαλούν δέος είναι η καλύτερη πόλη του κόσμου για το 2022 σύμφωνα με το Time Out.

Κάθε χρόνο, η παγκόσμια εταιρεία μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ζητά από περίπου 20.000 κατοίκους πόλεων ανά την υφήλιο, μαζί με το δίκτυο των παγκόσμιων συντακτών της, να καταγράψουν τι κάνει την πόλη τους σπουδαία μέσω μιας έρευνας γνωστής ως Time Out Index.

Στην κορυφή της φετινής λίστας φιγουράρει το Εδιμβούργο, η εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Σκωτίας, γνωστή για τα φεστιβάλ τεχνών και την αυξανόμενη γαστριμαργική σκηνή. Ο στόχος, λέει το Time Out, είναι να γίνει η κατάταξη «η απόλυτη ταξιδιωτική λίστα για το 2022».

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται συνολικά 53 πόλεις, μεταξύ των οποίων και μια ελληνική. Στην 35η θέση βρίσκεται η Αθήνα, για την οποία γράφει το Time Out:

«Τι μας κάνει υπέροχους: Πού αλλού στον κόσμο μπορείτε να βρείτε ζωηρά μπαρ στην ταράτσα με θέα σε ναούς που χτίστηκαν από αρχαίους πολιτισμούς και εκθαμβωτικές παραλίες μόλις 20 λεπτά μακριά. Προσθέστε σε αυτό τον φαινομενικά ατελείωτο καταιγισμό νέων εγκαινίων: μοντέρνα μπουτίκ ξενοδοχεία που εμφανίζονται σχεδόν σε κάθε κεντρικό δρόμο, εστιατόρια που ειδικεύονται σε οτιδήποτε, από τάκος μέχρι κρουασάν, σούπερ κουλ μπαρ ιδανικά για να χαλαρώσετε ένα καλοκαιρινό βράδυ - το καθένα βοηθά την Αθήνα να γίνει τόσο γνωστή για τη σημερινή δημιουργική της ενέργεια όσο και για την ιστορία της».

Οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2022 σύμφωνα με το Time Out

1. Εδιμβούργο, Σκωτία

2. Σικάγο, ΗΠΑ

3. Μεντεγίν, Κολομβία

4. Γλασκώβη, Σκωτία

5. Αμστερνταμ, Ολλανδία

6. Πράγα, Τσεχία

7. Μαρακές, Μαρόκο

8. Βερολίνο, Γερμανία

9. Μόντρεαλ, Καναδάς

10. Κοπεγχάγη, Δανία

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

 

Διάβασε Επίσης: Η λίστα με τα πιο δημοφιλή συντριβάνια στον κόσμο σύμφωνα με το Instagram

Loader